Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prečo som chytil Nadalovi ruku. Federer sa vrátil k uslzenému momentu

Boli to momenty, ktoré dojali celý svet. A nielen ten tenisový. Roger Federer sa vrátil k emotívnej rozlúčke s kariérou na Laver Cupe. Aj ku gestu, keď chytil Rafaela Nadala za ruku.

29.09.2022 07:10
Roger Federer Foto:
Moment, ktorý obletel svet. Roger Federer chytil pri rozlúčke Rafaela Nadala za ruku.
debata

"Bol to okamih. V jednom momente som vzlykal tak silno a neviem, všetko mi prebehlo mysľou. Aký som šťastný, že môžem túto chvíľu prežívať so všetkými.

Práve to bolo také krásne, že som tam len tak sedel a všetko vnímal, kým hrala hudba," povedal Federer pre New York Times. Pozornosť sa podľa neho upierala viac na speváčku Ellie Gouldingovú. Teda aspoň si to myslel.

Slzy a plač. Aj toto bol posledný Federerov zápas Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Roger Federer bol po poslednom zápase v kariére...

"Takže v takomto momente takmer zabudnete, že vás niekto fotografuje. Len som sa ho dotkol a myslím, že to bolo možno tajné poďakovanie. Takto som to cítil a vznikli z toho snímky.

Trochu odlišné. Nielen tá jedna, ale aj iné, z rôznych uhlov. Verím, že sa k nim dostanem, pretože pre mňa veľa znamenajú," zdôveril sa víťaz dvadsiatich grandslamových turnajov.

Roger Federer Čítajte viac Je koniec. Federer má za sebou svoj posledný zápas v kariére

Nadal sa z turnaja v Londýne po štvorhre odhlásil, pretože chcel byť s manželkou Mariou pri pôrode ich prvého dieťaťa. Zrejme by nenastúpil vôbec, keby sa naňho Federer neobrátil.

„Cez telefón sme sa rýchlo dohodli, že budeme hrať štvorhru. Rafa mi povedal: ‚Urobím všetko pre to, aby som bol s tebou.‘ Nikdy nezabudnem na to, čo pre mňa v Londýne urobil,“ neskrýval vďaku Švajčiar.

Zaujímavosti o Rogerovi a Mirke Federerovcoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Miroslava Vavrincová sa narodila v roku 1978 v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roger Federer