Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lístky na Federera? Aj za cenu jednoizbáku. Potvrdil, že odohrá len jeden zápas

Švajčiarsky tenista Roger Federer potvrdil, že na nadchádzajúcom Laver Cupe bude štartovať iba vo štvorhre. Na podujatí sa chystá ukončiť kariéru.

21.09.2022 12:49 , aktualizované: 13:52
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer pózuje pri sponzorskom vozidle Mercedes-Benz EQS pred štartom Laver Cupu.
debata

Štyridsaťjedenročný Federer sa na Laver Cupe predstaví v tíme Európy spoločne s Rafaelom Nadalom, Novakom Djokovičom, Andym Murraym a Casperom Ruudom.

V tíme sveta budú mať zastúpenie Felix Auger-Aliassime, Diego Schwartzman, Alex de Minaur, Taylor Fritz, Frances Tiafoe a Jack Sock.

Rekordy Rogera Federera Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Aj keď ho Novak Djokovič prekonal v celkovom...

"Už dávnejšie bolo zrejmé, že nemôžem hrať dvojhru. Preto sa s kariérou nelúčim na mojom domácom turnaji v Bazileji.

Spýtal som sa nehrajúceho kapitána mužstva Björna Borga, či to je v poriadku. On mi odpovedal, že sníva o tom, ako sa ešte raz predstavím na kurte. Vynasnažím sa, aby to tak bolo," informoval 20-násobný grandslamový šampión podľa DPA.

Britské médiá informujú, že záujem o vstupenky na populárny turnaj v Londýne ešte vzrástol po tom, ako Švajčiar minulý týždeň oznámil rozlúčku s kariérou. A s ním aj ceny za možnosť byť pri tejto udalosti osobne.

Zaujímavosti o Rogerovi a Mirke Federerovcoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Miroslava Vavrincová sa narodila v roku 1978 v...

Na špecializovanom webe StubHub, zameriavajúcom sa na predpredaj vstupeniek medzi ľuďmi, zarezonovala ponuka za miesto blízko pri kurte: 59-tisíc libier (67,5 tisíca eur).

Chcel sa vrátiť na okruh ATP

Federer sa v stredu bližšie vyjadril k odchodu do tenisového dôchodku. Priznal, že ostatné tri roky boli pre neho mimoriadne náročné.

„Za posledný rok som sa pohyboval na veľmi tenkom ľade. Pokúšal som sa o návrat na dvorce, ale mal som obmedzenia, nemohol som robiť všetko tak ako som potreboval a chcel. A pomaly som prestával veriť,“ povedal Švajčiar podľa BBC.com.

Roger Federer na tlačovej konferencii pred... Foto: SITA/AP, Kin Cheung
Roger Federer Roger Federer na tlačovej konferencii pred štartom Laver Cupu, na ktorom sa rozlúči s kariérou.

Keď v ostatných mesiacoch neprebiehala rehabilitácia podľa jeho predstáv, uvedomil si, že koniec sa blíži. „Vyvstala otázka, ako a kedy to oznámim. Bol som s tým OK, no bolo to stresujúce,“ prezradil.

Federer počas kariéry získal 20 grandslamových singlových titulov, na ďalších turnajoch pridal 83 celkových triumfov vo dvojhre a stovky týždňov strávil na poste svetovej jednotky.

Čo ste o Federerovi možno nevedeli Fotogaléria - 42 fotiek Všetky fotky
Roger Federer, azda najpopulárnejšia tenisová...
debata chyba
Viac na túto tému: #Roger Federer #Laver cup