Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Rekord sa trasie. Vizualizácia historického duelu Federer vs. Nadal je ohromná

Futbalový klub Real Madrid chce zorganizovať zápas medzi tenistami Rogerom Federerom a Rafaelom Nadalom na ich štadióne Santiago Bernabeu.

18.09.2022 13:14
Roger Federer Foto: ,
Roger Federer (vpravo) a Rafael Nadal v Kapskom Meste vo februári 2020. Ich exhibičný zápas sledoval rekordný počet divákov.
debata

Informoval o tom oficiálny Twitter spoločnosti ESPN.

Duel by sa mal uskutočniť na zrekonštruovanom 80-tisícovom štadióne na jar budúceho roka.

Práve Nadal s Federerom odohrali vo februári 2000 zápas pred rekordným počtom divákov. V Kapskom Meste prišlo na exhibičný duel 51 954 divákov. Na vynovenom štadióne Realu by ich mohlo vidieť až 81 044 ľudí.

Podľa ESPN by to mohlo vyzerať takto:

Tridsaťšesťročný Nadal je dlhoročným fanúšikom Realu Madrid. O päť rokov starší Federer, ktorý po budúcotýždňovom Laver Cupe ukončí aktívnu kariéru nevylúčil, že si niekedy zahrá exhibičné zápasy.

Federer a Nadal medzi sebou odohrali 40 zápasov, bilancia 24:16 hovorí v prospech španielskeho tenistu.

Federerovi vzdal hold aj jeho dlhoročný súper Andy Murray. Brit dúfa, že dostane ešte jednu šancu zahrať si s ním. Poslednú možnosť bude mať na budúci týždeň na Laver Cupe v Londýne.

Zaujímavosti o Rogerovi a Mirke Federerovcoch Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Miroslava Vavrincová sa narodila v roku 1978 v...

Škót odohral so Švajčiarom 25 vzájomných stretnutí. Najpamätnejšie sa konali v roku 2012. Murray najprv podľahol Federerovi vo finále Wimbledonu, o necelý mesiac mu prehru vrátil v olympijskom finále v tom istom areáli.

„Bol to nepochybne úžasný hráč. Mal som šťastie, že som mohol proti nemu nastúpiť v tých najväčších zápasoch na tých najväčších turnajoch. Vtedy som to tak neocenil, ale keď sa teraz pozerám späť, je neuveriteľné, čo dosiahol,“ povedal Murray podľa DPA.

Rekordy Rogera Federera Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Aj keď ho Novak Djokovič prekonal v celkovom...
debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Rafael Nadal #Roger Federer