Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legendárny Hašek kritizuje ruskú hviezdu: Mal by si sa hanbiť!

Daniil Medvedev nemá za sebou najlepší týždeň. Na US Open vypadol už v osemfinále a zajtra príde o post svetovej jednotky.

11.09.2022 07:59
Medvedev Hašek Foto:
Bývalá svetová jednotka Daniil Medvedev a brankárska legenda Dominik Hašek.
debata (57)

Ruského tenistu nahradí na čele rebríčka jeden z dvojice finalistov newyorského grandslamu. Buď to bude Nór Casper Ruud alebo Španiel Carlos Alcaraz.

Medvedev si užil svoje aj na tlačovkách.

Zámorskí novinári mu nedali pokoj a zasypali ho otázkami o ruskej vojenskej agresii Ukrajine. Pýtali sa ho, čo si myslí o prezidentovi Vladimirovi Putinovi a jeho politickom režime.

hokej staňa radivojevič Čítajte viac Slováci v KHL? Boli by hlúpi, ak by nešli. Čechov nahradili Američania

Medvedev odpovedal opatrne a bolo vidieť, že sa pri politických témach necíti komfortne. Na otázku, kto je vinník vojenského konfliktu, reagoval neutrálne.

„Je veľa dobrých Ukrajincov a niekoľko zlých. Rovnako ako v Rusku – aj u nás je veľa dobrých Rusov a niektorí sú zlí. Naučil som sa, že podľa mňa je dôležité posudzovať veci individuálne,“ vyhlásil 26-ročný Moskovčan.

Jeho reakciu si všimol aj Dominik Hašek .

Legendárny český brankár je vokálnym odporcom vojny na Ukrajine. Krajanov, ktorí hrajú v ruskej KHL aj napriek invázii, označil za podporovateľov ruského fašizmu a žiada, aby nemohli reprezentovať Čes­ko.

Patrik Rybár Čítajte viac NÁZOR: Kritika je namieste. Štipka pochopenia tiež

Medvedevovi odkázal, že je na smiech a mal by sa hanbiť.

"Ak by neboli na Ukrajine 10-tisíce mŕtvych, tak jeho slová možno dávajú zmysel. Že sú tam dobrí i zlí ľudia, to môžem povedať o každej krajine na svete. Ale bomby padajú na ukrajinské územie a jeho obyvateľov.

Ako by sa Daniil cítil, keby Ukrajina bombardovala civilistov v Moskve alebo Volgograde? Hanbi sa!" odkázal bývalý elitný gólman ruskému tenistovi na twitteri.

Ruská agresia voči Ukrajine, Rusmi označovaná za „špeciálnu vojenskú operáciu“, sa začala 24. februára 2022.

Doteraz si vyžiadala podľa odhadov 20-tisíc ľudských život – 5000 civilistov, 7500 vojakov Ukrajiny, 7500 vojakov Ruska.

57 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Dominik Hašek #vojna na Ukrajine #Dannil Medvedev