Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ruud vyradil Rusa a je vo finále. Čaká ho španielsky talent

Nórsky tenista Casper Ruud postúpil do finále grandslamového turnaja US Open. Turnajová päťka zdolala v piatkovom semifinále Rusa Karena Chačanova v štyroch setoch 7:6 (5), 6:2, 5:7, 6:2.

10.09.2022 06:38
US Open Tennis Alcaraz Foto: ,
Carlos Alcaraz oslavuje postup do finále US Open.
debata (2)

V boji o prvý titul z turnaja veľkej štvorky nastúpi proti Carlosovi Alcarazovi. Španielska štvorka turnaja vyradila domáceho Francesca Tiafoeho.

Do stavu 4:4 v 1. sete obaja dvakrát stratili podanie, no následne si ho už postrážili a úvodné dejstvo dospelo do tajbrejku. Ruud v ňom viedol už 4:1 a napokon využil tretí setbal za stavu 6:5.

Chačanov síce získal prvú hru druhého setu, no v treťom aj piatom geme stratil podanie a Ruudov náskok 4:1 sa ukázal ako priveľké sústo. Nór čistou hrou pri svojom podaní ukončil druhý set, v ktorom pri vlastnom podaní nestratil ani jeden fiftín.

Serena Williamsová Čítajte viac Keď som v šatni videla Serenine tenisky, odpadávala som

Tretí set bol dlho vyrovnaný, keďže obaja si držali podanie. Chačanov sa dostal do náskoku 6:5, no v 12. hre brejkol súpera a znížil na 1:2.

Vo štvrtom sete sa Ruud vrátil k hre z druhého, vyhol sa zbytočným chybám a po brejkoch v treťom a piatom geme získal náskok 4:1. Ten si už nenechal vziať a zápas ukončil po 3 hodinách čistou hrou pri svojom podaní.

"Bol to z mojej strany vynikajúci zápas. Spočiatku som bol nervózny, stratil som veľa servisov. Potom som sa upokojil a v 2. a 4. sete som hral výborne. Som veľmi šťastný z postupu do finále. Po prehre v Paríži som si hovoril, že sa môže stať, že to bude moje jediné grandslamové finále v kariére.

Je pre mňa veľké zadosťučinenie, že som znovu vo veľkom finále. Snažím sa zvládať každý dôležitý zápas a vážiť si každú príležitosť, ktorú dostanem," povedal Ruud.

Pre 23-ročného Nóra to bude druhé grandslamové finále v kariére. Prvýkrát bojoval o titul v prebiehajúcej sezóne na turnaji Roland Garros v Paríži, keď prehral so Španielom Rafaelom Nadalom.

Ruud sa môže stať prvým Nórom na poste svetovej jednotky. Po postupe do finále by mu k tomu stačila semifinálová prehra Alcaraza.

muži – dvojhra – semifinále
Casper Ruud (Nór.-5) – Karen Chačanov (Rus.-27) 7:6 (5), 6:2, 5:7, 6:2

2 debata chyba