Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Swiateková zmarila nádeje Američanky, čaká ju Bieloruska s tigrom na ruke

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková sa rovnako ako vlani prebojovala do semifinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

07.09.2022 21:03 , aktualizované: 08.09.2022 07:03
US Open Tennis Foto: ,
Arina Sobolenková.
debata

Vo štvrťfinále ako nasadená šestka vyradila Češku Karolínu Plíškovú 6:1, 7:6 (4). V dueli o postup do finále nastúpi v noci na piatok SELČ proti najvyššie nasadenej Poľke Ige Swiatekovej, ktorá zdolala domácu Američanku Jessicu Pegulovú.

US Open Tennis Čítajte viac Kyrgios titul nezíska. Preukážte mi trochu uznania, žiadal jeho ruský premožiteľ

Sobolenková, ktorá má na ramene vytetovaného tigra, v prvom sete duelu s Plíškovou na dvorci dominovala, výborne returnovala a mala navrch aj pri dlhších výmenách.

V druhom dejstve si obe hráčky držali servis a tak rozhodnutie padlo až v tajbrejku, v ktorom slávila úspech Bieloruska. Sobolenková zahrala proti finalistke US Open z roku 2016 celkovo 30 winnerov vrátane siedmich es.

Swiateková sa prvýkrát v kariére prebojovala do semifinále ženskej dvojhry na US Open.

Najvyššie nasadená hráčka si vo štvrťfinále poradila s Pegulovou v dvoch setoch 6:3 a 7:6 (4).

Poľka sa predstaví už vo svojom treťom grandslamovom semifinále v tomto roku. Víťazka Roland Garros zdolala Pegulovú po takmer dvojhodinovom boji, počas ktorého obe hráčky celkovo až 13-krát stratili svoje podanie a urobili 61 nevynútených chýb.

Swiateková prišla v prvom sete o servis v piatej hre, no od stavu 2:3 vyhrala štyri hry za sebou a ujala sa vedenia 1:0 na sety. V druhom musela po sérii brejkov rozhodnúť za stavu 6:6 až skrátená hra a v nej uspela Swiateková.

„Znamená pre mňa veľmi veľa, že som sa tu v New Yorku dostala prvýkrát do semifinále. V ňom to nebude proti Sobolenkovej ľahké, ale pokúsim sa dostať ešte ďalej,“ uviedla 21-ročná Swiateková, ktorá bieloruskú súperku v tomto roku už zdolala trikrát – v Dauhe, Stuttgarte i Ríme.

V druhom semifinále proti sebe nastúpia Ons Jabeurová z Tuniska a Francúzka Caroline Garciová.

ženy – dvojhra – štvrťfinále:
Iga Swiateková (Poľ.-1) – Jessica Pegulová (USA-8) 6:3, 7:6 (4), Arina Sobolenková (Biel.-6) – Karolína Plíšková (ČR-22) 6:1, 7:6 (4)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #US Open #Arina Sobolenková #Iga Swiateková