Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Smútok i radosť. O jednu nádej Česi prišli, ďalšia ide ďalej

Americká tenistka Jessica Pegulová postúpila do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom turnaji US Open.

06.09.2022 08:20
Karolína Plíšková Foto:
Karolína Plíšková.
debata

V osemfinále ako nasadená osmička zdolala Češku Petru Kvitovú 6:3, 6:2. V dueli o postup do semifinále nastúpi proti najvyššie nasadenej Poľke Ige Swiatekovej, ktorá otočila súboj a Nemkou Jule Niemeierovou a zvíťazila 2:6, 6:4, 6:0.

Postup si vybojovali aj Češka Karolína Plíšková a Aryna Sobolenková z Bieloruska.

„Vedela som, že Kvitová bude ťažká súperka. Dokáže zahrať víťazné údery z akejkoľvek pozície. Držala som sa však stanovenej taktiky a vyšlo to. Z postupu medzi elitnú osmičku mám o to väčšiu radosť, že som Petru zdolala prvýkrát,“ uviedla Pegulová pre akreditované médiá.

Rafael Nadal Čítajte viac Ďalšie prekvapenie na US Open. Nadal padol s domácim mladíkom

Swiateková sa stala prvou Poľkou v Open ére, ktorá postúpila do štvrťfinále US Open. "V prvom sete som nedokázala reagovať na tlak, ktorý na mňa Jule vyvíjala. Postupne som však ukázala, že aj ja dokážem zahrať razantné údery.

Som šťastná, že môžem hrať v New Yorku, cítim tu veľkú podporu od poľských fanúšikov," povedala v prvom interview 21-ročná Swiateková, ktorá si vylepšila bilanciu s nemeckými hráčkami na 10:0.

Postup medzi najlepších osem žien si v New Yorku zaistila aj Češka Karolína Plíšková, keď v dueli bývalých svetových jednotiek zdolala Victoriu Azarenkovú z Bieloruska v troch setoch 7:5, 6:7 a 6:2.

Účasť vo štvrťfinále si však zaistila Azarenkovej krajanka Aryna Sobolenková, ktorá zdolala domácu Američanku Danielle Rose Collinsovú 3:6, 6:3, 6:2.

Ruské a bieloruské tenistky na US Open 2022 Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Jeketarina Alexandrovová (Rusko/27...

Plíšková si na US Open zopakuje minuloročnú štvrťfinálovú účasť a po osemfinálovom dueli bola veľmi unavená.

„Už som na oslavy nemala silu. Naozaj sa mi uľavilo. Aj preto, že som predtým pár mečbalov nevyužila,“ citoval českú tenistku portál idnes.cz.

Ženy – dvojhra – osemfinále:
Aryna Sobolenková (Biel.-6) – Danielle Rose Collinsová (USA-19) 3:6, 6:3, 6:2, Karolína Plíšková (ČR-22) – Viktoria Azarenková (Biel-26) 7:5, 6:7 (5:7), 6:2, Iga Swiateková (Poľ.-1) – Jule Niemeierová (Nem.) 2:6, 6:4, 6:0, Jessica Pegulová (USA-8) – Petra Kvitová (ČR-21) 6:3, 6:2

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová #Karolína Plíšková #Jessica Pegulová #US Open 2022