Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V USA sa hnevajú: Hej, Novak, príď k nám z juhu, tam vakcínu nekontrolujú

Slávny srbský tenista Novak Djokovič nemôže štartovať na US Open 2022. Nedovolia mu to pravidlá, ktoré momentálne platia v Spojených štátoch.

26.08.2022 12:42
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (32)

Vstup na územie majú povolení iba tí cudzinci, ktorí sú zaočkovaní. Paradoxne, od domácich tenistov sa na poslednom grandslamovom turnaji v sezóne očkovanie nevyžaduje.

Predovšetkým sociálne siete žijú touto témou. 21-násobného grandslamového šampióna sa zastali viaceré tenisové osobnosti, sú medzi nimi aj Američania. Napríklad Mardy Fish alebo John McEnroe.

Na Twitter však pridávajú uštipačné statusy aj iní. Ozvala sa napríklad Monica Crowleyová, bývalá hovorkyňa ministerstva financií, ktorú v roku 2019 vymenoval do funkcie Donald Trump.

Novak Djokovič Čítajte viac US Open bude bez Djokoviča. Srb nechal emotívny odkaz fanúšikom

Na Twitteri napísala: „Ahoj @DjokerNole – v mene amerického ľudu je mi ľúto, že vám – naši, po moci pobláznení despoti – zamietli vstup do USA. To všetko iba na základe ich patologickej túžby po kontrole,“ začala svoj status.

Následne Djokovičovi poradilo, ako by sa mohol dostať na územie USA. „Možno skúste prísť cez južnú hranicu – tam nie sú žiadne kontroly!“ doplnila.

Administratíve Joea Bidena sa dlhodobo vyčíta, že trvá na vakcinačnom statuse, ale na hraniciach s Mexikom vládne anarchia a tam sa vakcína nerieši.

709356781 Čítajte viac Dvaja Slováci spoznali súperov na US Open. Dvaja ešte hrajú o účasť

Aj dopisovateľ Fox News, Joe Concha, sa Djokoviča zastal. „Aký to vtip nedovoliť najlepšiemu tenistovi svojej generácie nehrať na US Open, pretože nie je očkovaný. Djokovič mal Covid. Vieme, že vakcína nezastaví šírenie vírusu. Joe Biden s manželkou Jill boli štyrikrát vakcinovaní, no stále dostali covid. Opakovane,“ uviedol.

Liz Wheelerová, moderátorka podcastu The Liz Wheeler Show, zasa napísala: „Djokovič odmietol očkovanie a nemá povolený vstup do USA a hrať na US Open. Nie je chorý. Vy v tom nevidíte problém?“

Na záver sa pridala aj herečka Gina Caranová, ktorá predtým hrala Caru Dune v seriáli Disney+ The Mandalorian:

„Ak by všetci tenisti bojkotovali US Open, pokiaľ by @DjokerNole nedostal povolenie hrať, spôsobilo by to zmenu. Mlčanie kolegov, krajanov, médií, rodiny & priateľov je to, čo bolí najviac. Toto všetko sa rozpadne, keď budeme držať spolu. Kedy už konečne budeme mať toho dosť?“

Toto ste o Djokovičovi určite nevedeli Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Na kurte odmieta piť studenú vodu, pretože...
32 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #US Open 2022