Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvaja Slováci spoznali súperov na US Open. Dvaja ešte hrajú o účasť

Slovenský tenista Alex Molčan nastúpi v 1. kole dvojhry na US Open proti Brazílčanovi Thiagovi Monteirovi. Annu Karolínu Schmiedlovú čaká Argentínčanka Nadia Podoroská.

25.08.2022 19:41 , aktualizované: 26.08.2022 08:30
709356781 Foto:
Alex Molčan sa v New Yorku dostal vlani do 3. kola.
debata

Molčan sa vlani pri premiére v hlavnej súťaži vo Flushing Meadows prebojoval až do 3. kola, v ktorom prehral s Argentínčanom Diegom Sebastianom Schwartzmanom.

S Monteirom má negatívnu bilanciu 0:1, v roku 2018 s ním prehral hladko v dvoch setoch na antukovom challengeri v poľskom Štetíne.

Novak Djokovič Čítajte viac US Open bude bez Djokoviča. Srb nechal emotívny odkaz fanúšikom

V prípade postupu cez Brazílčana sa v 2. kole stretne s víťazom súboja medzi Rusom Karenom Chačanovom nasadeným ako číslo 21 a domácim Američanom Denisom Kudlom.

Schmiedlová prehráva s Podoroskou na zápasy 0:1, v roku 2020 jej podľahla v 3. kole Roland Garros. Šancu zahrať si v hlavnej súťaži má zo Sloveniek ešte Viktória Kužmová, ktorá postúpila suverénne do finále kvalifikácie.

Fruhvirt tenis česko Čítajte viac Nová Kurnikovová? Česká hviezdička je generačný talent

Ďalšia Slovenka Viktória Kužmová sa suverénnym spôsobom prebojovala do finále kvalifikácie. V 2. kole vyradila Nemku Nastasju Schunkovú 6:3, 6:2. V dueli o postup do hlavnej súťaže nastúpi v piatok proti šiestej nasadenej Bulharke Viktoriji Tomovovej.

Do finále kvalifikácie sa dostal aj Norbert Gombos, ktorý v 2. kole ako nasadená trinástka zdolal Kazacha Dmitrija Popka 6:4, 4:6, 6:2. V dueli o postup do hlavnej súťaže nastúpi v piatok proti sedemnástemu nasadenému Francúzovi Hugovi Grenierovi.

Jozef Kovalík prehral v 2. kole kvalifikácie s Čechom Tomášom Macháčom 6:7 (6), 3:6.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #US Open #žrebovanie #Alex Molčan