Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Znásilnenie, ovplyvňovanie zápasov, vydieranie. Tenistovi z top 40 hrozí basa

Gruzínec Nikoloz Basilašvili je najnovšou „čiernou ovcou“ mužského tenisu.

23.08.2022 16:16
Nikoloz Basilašvili Foto: ,
Nikoloz Basilašvili.
debata

Tridsaťročný rodák z Tbilisi, ktorému v renkingu ATP patrí 34. pozícia, je obvinený zo znásilnenia manželky, ovplyvňovania výsledkov zápasov a vydierania.

Ako referuje sport.pl s odvolaním sa na gruzínske médiá, Basilašviliho zažalovala jeho bývalá manželka a jej tvrdeniami sa už zaoberajú úrady v Gruzínsku.

Filip Polášek Čítajte aj Stopka pre slovenskú nádej. Polášek do Ameriky nepocestuje

„Počas našej svadby som sa dozvedela, že sa stretáva aj s inou osobou. V deň svadby by mala byť žena šťastná, ale ja som bola veľmi nešťastná.

Veľmi ťažko sa mi o tom hovorí. Prvýkrát ma znásilnil na našej svadbe,“ povedala hráčova bývalá manželka Nelli Dorokašviliová pre rozhlasovú stanicu Radio Tavisupleba.

Exmanžela taktiež obvinila z viacnásobného domáceho násilia. Ak dá súd Dorokašviliovej za pravdu, Basilašvili by mohol putovať do väzenia na jeden až tri roky.

Najväčšie škandály v tenisovej histórii Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Nikolaj Davydenko - Rusko, 2. augusta 2007...

Toto však pravdepodobne zďaleka nie je jediný Gruzíncov prešľap.

Nemecká televízna stanica ZDF pred dvomi týždňami informovala, že Basilašvili a Rus Aslan Karacev sú podozriví z ovplyvňovania výsledkov zápasov.

Spomenuté duo spája bieloruský tréner Jawor Jatsik, ktorý Karaceva viedol v rokoch 2018–2021 a Basilašviliho 18 mesiacov od roku 2013.

Jeden z trénerov, ktorý chcel zostať v anonymite, obvinil Jatsika, keď pre ZDF uviedol:

„Už roky sa zaoberá podvodmi so stávkovými kanceláriami, spolupracuje s organizátormi zápasov v Rusku a východnej Európe.

Vždy má pri sebe veľa peňazí, je prítomný na turnajoch ATP a hľadá mladých tenistov s problémami – finančnými alebo psychickými. Sleduje, koho by mohol ľahko presvedčiť peniazmi.“

Daniil Medvedev Čítajte aj Ochranka v strehu, znechutenie z otca. Medvedev prehovoril o útoku v zámorí

Akoby to Basilašvilimu nestačilo, obvinený je aj z vydierania a porušovania zmluvných podmienok. Obvinil ho gruzínsky podnikateľ Irakli Kačarava.

Tvrdí, že investoval do tenistovej kariéry, aby neskôr získal určité percento z peňazí, ktoré hráč zarobí.

Basilašvili mu údajne vyplatil istú sumu peňazí, no podľa Kačaravu si gruzínska tenisová hviezda nesplnila svoje záväzky.

Dosiaľ Basilašvili na kurtoch zarobil viac ako osem miliónov dolárov a Kačarava tvrdí, že by mal dostať až 30 percent v prípade, ak bude Basilašvili patriť do najlepšej svetovej päťdesiatky.

Tvrdí, že hráča podporuje sedem rokov a ostatných päť si tenista neplní svoje zmluvné záväzky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nikoloz Basilašvili