Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vážim si ťa, Serena, ale hráš otrasne. Po Kyrgiosových slovách zavládlo ticho

Serena Williamsová nedávno priznala, že po tohtoročnom US Open sa „odkloní od tenisu“, čím naznačila blížiaci sa koniec kariéry.

23.08.2022 11:34
Nick Kyrgios, Serena Williamsová Foto:
Nick Kyrgios a Serena Williamsová na archívnej snímke.
debata (4)

K držiteľke 23 grandslamových titulov netají obdiv ani Rakúšanka Barbara Schettová, bývalá hráčka top desiatky rebríčka WTA, dnes expertka Eurosportu.

Jedna z nich súvisí s austrálskym tenistom Nickom Kyrgiosom. Povestný búrlivák sa spolu s Williamsovou predstavil pred niekoľkými rokmi na medzisezónnom projekte International Premier Tennis League (IPTL) v Naí Dillí.

Okrem nich nechýbali mená ako Tomáš Berdych, Patrick Rafter či Lleyton Hewitt.

Cincinnati Serena Williams Čítajte viac Rozlúčkový turnaj Sereny. Ceny lístkov v New Yorku vystrelili

"Nik nevedel, ako sa správať k takej superstar. Začala svoj zápas, hrala strašne a prehrávala už 1:4. Všetci hovorili: ‚Bože, čo sa to s ňou deje?‘ A potom k nej medzi hrami prehovoril Nick Kyrgios,“ spomína Schettová pre Eurosport a odhaľuje jeho slová.

„Serena, veľmi si ťa vážim a rešpektujem. Obdivujem, čo si dokázala, je fenomenálne, čo si dosiahla v kariére. Ale dnes hráš úplne otrasne. Je to priam komické,“ adresoval legende Kyrgios.

Pokračuje Schettová:

„V tíme nastalo ticho, všetci si hovorili – ó, môj bože! No potom sa Serena otočila a povedala: ‚Nick, máš pravdu! Dnes hrám strašný tenis.‘ Všetci rozosmiali a ľady sa prelomili. Na turnaji sa cítila dobre a napokon bola veľmi milá.“

712871671 Čítajte aj Potvrdené. Jedna z najlepších tenistiek histórie oznámila koniec

Zaujímavé bolo, že dovtedy mala v dejisku turnaja osobného šoféra. Po epizódke s Kyrgiosom však už cestovala s ostatnými účastníkmi v tímovom autobuse.

„Vodičovi povedala, že ho viac nepotrebuje. V autobuse viackrát vtipkovala, užívala si to,“ pokračovala Schettová, podľa ktorej je na Serenu najlepšie obrátiť sa priamo, nebáť sa jej.

Najväčšie škandály v tenisovej histórii Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Nikolaj Davydenko - Rusko, 2. augusta 2007...

„Potom si vás váži ešte viac,“ doplnila dnes 46-ročná rodáčka z Innsbrucku.

Vtipné prirovnanie použila pri skúsenosti z duelov štvorhier proti sestrám Williamsovým:

„Chcela som nosiť prilbu, pretože ich údery boli strašne tvrdé. Ak ste boli priamo pri sieti, ľahko vás mohli zasiahnuť loptičkou.“

Proces s Kyrgiosom odročili

Kyrgios sa nezúčastnil na utorňajšom súdnom pojednávaní v Canberre, na ktorom ho právnik Michael Kukulies-Smith zastupoval v prípade údajného napadnutia z januára minulého roka.

Zatiaľ však oficiálne nepredniesol obhajobu svojho klienta, len požiadal o odročenie. Uviedol, že Kyrgios sa v Canberre nezdržiava často. Súdny proces bude pokračovať 4. októbra.

Nick Kyrgios. Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia
Nick Kyrgios Nick Kyrgios.

Dvadsaťsedemročného finalistu tohtoročného Wimbledonu obvinili v júli za incident, ktorý sa vraj týka jeho bývalej priateľky Chiary Passariovej.

Na polícii ho však nahlásili až v decembri. V prípade dokázania viny hrozí Kyrgiosovi trest odňatia slobody až na dva roky. K záležitosti sa na základe odporúčania právnika doposiaľ nevyjadril.

Austrálsky tenista sa o obvinení dozvedel práve počas svojho životného grandslamového turnaja v Londýne, na ktorom prehral až vo finále so Srbom Novakom Djokovičom. Neskôr zažil úspešný turnaj ATP v americkom Washingtone, kde zvíťazil vo dvojhre aj štvorhre. (SITA)

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Serena Williams #Nick Kyrgios