Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Raducanuová po Serene uštedrila kanára aj Azarenkovej. Nadalovi návrat nevyšiel

Španielsky tenista Rafael Nadal nezažil vydarený súťažný návrat na tenisové kurty, v stredajšom zápase tretieho kola mužskej dvojhry na turnaji ATP v americkom Cincinnati podľahol Chorvátovi Bornovi Čoričovi za 2 hodiny a 51 minút 6:7 (9), 6:4, 3:6.

18.08.2022 10:06
Emma Raducanuová Foto: ,
Emma Raducanuová.
debata (2)

Pre 36-ročného víťaza 22 grandslamových podujatí to bol prvý zápas od 6. júla, keď vo štvrťfinále londýnskeho Wimbledonu triumfoval nad Američanom Taylorom Fritzom.

Na následné semifinále proti Austrálčanovi Nickovi Kyrgiosovi však už nenastúpil pre zranenie brušného svalstva.

Bosnia Tennis Djokovic Čítajte aj Šance Djokoviča vzrástli. V USA uvoľňujú pravidlá pre neočkovaných

"Jeden a pol týždňa pred začiatkom US Open sa potrebujem dostať do grandslamovej formy, musím sa rozohrať. Potrebujem ešte niekoľko dní na to, aby som sa vrátil lepší.

Vždy je lepšie, keď po dlhšej prestávke a návrate do akcie zvíťazíte. Dnes som však na to nebol dosť pripravený. Dôležité je zostať zdravý.

Moje zranenie bolo komplikované, a preto to musím brať krok za krokom," uviedol víťaz tohtoročného Australian Open aj Roland Garros. Jeho duel proti Čoričovi na 85 minút prerušili v prvom sete pre dážď.

Daniil Medvedev Čítajte aj Ochranka v strehu, znechutenie z otca. Medvedev prehovoril o útoku v zámorí

Tridsaťšesťročnému Španielovi tak nevyšiel útok na post svetovej jednotky, na čele rebríčka ATP zostane aj naďalej Rus Daniil Medvedev.

Ten si môže pred US Open upevniť vedenie, v osemfinále v Cincinnati sa stretne s Denisom Shapovalovom z Kanady. Svetová dvojka Alexander Zverev neštartuje na turnaji pre zranenie členka.

Raducanuová má skalp ďalšej bývalej jednotky

Britská tenistka Emma Raducanuová zdolala na turnaji WTA v Cincinnati po Američanke Serene Williamsovej (6:4, 6:0) ďalšiu bývalú svetovú jednotku a aj jej uštedrila „kanára“. V 3. kole ženskej dvojhry zvíťazila nad Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou za 63 minút 6:0, 6:2.

Devätnásťročná víťazka vlaňajšieho US Open získala pre seba záverečných sedem gemov v súboji proti Williamsovej a prvých desať proti Azarenkovej. V osemfinále sa stretne s Američankou Jessicou Pegulovou.

„Snažím sa nemyslieť na skóre, ale sústrediť sa na získavanie bodov. Vždy som znepokojená, keď sa mi darí. Mám vtedy pocit, že sa niečo môže pokaziť,“ uviedla po triumfe nad Azarenkovou Raducanuová, ktorej patrí 13. miesto vo svetovom rebríčku WTA.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Emma Raducanuová