Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Chcem aby Novak hral. Ruská jednotka sa postavila za Djokoviča

Organizátori US Open sa opäť vyjadrili ku kauze neočkovaného Novaka Djokoviča. Šance na účasť Srba v New Yorku sa každým dňom znižujú.

09.08.2022 19:00
Spa Montreal-Djokovic Withdraws in Tennis Foto: ,
Novak Djokovič už musel vynechať prebiehajúci turnaj v kanadskom Montreale.
debata (8)

Djokovič stále čaká na definitívu o tom, či môže letieť do New Yorku alebo nie. Do USA majú aktuálne povolený vstup iba cudzinci, ktorí boli očkovaní proti koronavírusu.

Či sa toto pravidlo v nasledujúcich dňoch zmení závisí len od amerických úradov. Organizátori US Open sa od štartu Djokoviča dištancujú.

712871671 Čítajte viac Potvrdené. Jedna z najlepších tenistiek histórie oznámila koniec

„Nemáme právo rozhodovať o tom, kto môže a nemôže hrať, pokiaľ ide o očkovanie. Budeme rešpektovať akékoľvek rozhodnutie vlády USA ohľadom povolení na vstup do krajiny,“ citoval vyjadrenie organizátorov srbský portál Blic.

Rozmenené na drobné – existuje šanca, že srbský tenista dostane zelenú od politických špičiek krajiny a v takom prípade mu bude dovolené štartovať.

Plošná zmena pravidiel je veľmi nepravdepodobná čo potvrdzujú aj denné štatistiky koronavírusu v USA. 3. augusta tam bolo nakazených vyše 200-tisíc ľudí a každý deň zomrie okolo 400 ľudí.

Najkrajšie tenistky za posledných 20 rokov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Caroline Wozniacka - bývalá svetová...

Kým 21-násobný grandslamový šampión dovolenkuje v Čiernej Hore, mnohí jeho súperi, bývalý športovci či politici apelujú na prezidenta Joea Bidena, aby zmenil pravidlá.

Na stranu Djokoviča sa postavila aj súčasná svetová jednotka z Ruska, Daniil Medvedev. „Nechcem hovoriť o dôvodoch rozhodnutia americkej vlády, pretože počas pandémie zomrelo veľa ľudí. Ale ak hovoríme o tenise bez toho, aby sme riešili iné vplyvy, chcem, aby Novak hral v New Yorku,“ povedal Rus.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #US Open #New York #Novak Djokovič #grandslam