Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jeho otec sa na to nemohol pozerať. Nadal možno nenastúpi na semifinále

Španielsky tenista Rafael Nadal sa síce na treťom grandslamovom turnaji sezóny, londýnskom Wimbledone, prebojoval už do semifinále dvojhry mužov, no jeho štart v ňom je neistý.

07.07.2022 12:22 , aktualizované: 13:02
Rafael Nadal Foto: ,
Rafael Nadal počas štvrťfinále Wimbledonu.
debata (8)

Dvadsaťdvanásobný grandslamový šampión totiž po postupe cez Američana Taylora Fritza ( 3:6, 7:5, 3:6, 7:5, 7:6 /10:4/) priznal, že počas päťsetového boja mal veľké bolesti brušného svalstva.

V druhom z piatich setov si dokonca Španiel vyžiadal ošetrenie, počas ktorého v zázemí užil protizápalový liek.

Rafael Nadal po postupe do semifinále Wimbledonu. Čítajte viac Nadal živí nádej na titul z Wimbledonu. V semifinále narazí na búrliváka

„Tréner sa snažil trochu uvoľniť ten sval, no je to ťažké. Pri takých problémoch to nejde úplne napraviť,“ prezradil Nadal.

Svetová štvorka a nasadená dvojka má v semifinále hrať proti austrálskemu búrlivákovi Nickovi Kyrgiosovi.

„Potrebujem detailnejšie vyšetrenia,“ priznal Nadal. Doplnil tiež, že touto bolesťou trpí už približne týždeň a zhoršuje sa počas zápasu.

Na otázku o šanci, že v piatok nastúpi proti Kyrgiosovi, odpovedal: „Neviem. Pravdupovediac, nedokážem na to podať jasnú odpoveď.“

Kamery počas prenosu snímali gestá jeho otca Sebastiana z tribúny. Podľa zahraničných médií sa snažil Rafaelovi snažil naznačiť, aby zápas skrečoval, keďže jeho zranenie vyzeralo vážne.

Nadal v roku 2022 ovládol dvojhru mužov na Australian Open v Melbourne aj Roland Garros v Paríži. Stále je tak v hre o tzv. kalendárny Grand Slam.

Na „posvätnej“ londýnskej tráve v minulosti triumfoval v rokoch 2008 a 2010, vo finále si tam zahral zatiaľ päťkrát.

Novak Djokovič Čítajte aj Čo to vdychuješ, Novak? Djokovič vzbudil emócie, Srbi ich krotia

Španielsky matador sa nerád vzdáva, bol to už jeho 351. grandslamový zápas a na turnajoch „veľkej štvorky“ odstúpil zo zápasu len trikrát (proti Andymu Murraymu na Australian Open 2010, Marinovi Čiličovi na Australian Open 2018 a proti Juanovi Martinovi del Potrovi na US Open 2018).

Na všetkých tenisových turnajoch ATP nastúpil na 1275 zápasov a len 9 z nich nedohral. „Nerád to robím,“ poznamenal Španiel.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #wimbledon