Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo to vdychuješ, Novak? Djokovič vzbudil emócie, Srbi ich krotia

Aj keď prehrával 0:2 na sety, víťaznú sériu vo Wimbledone predĺžil na 26 zápasov.

07.07.2022 10:01
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (2)

Ako sme informovali, Novak Djokovič si vo štvrťfinále londýnskeho grandslamu poradil s Talianom Jannikom Sinnerom 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Okrem parádneho obratu vzbudili pozornosť na sociálnych sieťach aj zábery záhadného obsahu neprehľadnej fľaše srbskej tenisovej hviezdy.

„Veľmi rád by som sa dozvedel, čo bolo v tej fľaške. Určite to nebola tekutina a predtým, ako to vdýchol, ukázal na trénera. Veľmi zvláštne,“ napísal britský publicista Damian Reilly k videu:

Nebolo to prvýkrát, čo sa užívatelia sociálnych sietí pozastavili nad podobnou situáciou. Djokovič pripomenul finále Australian Open 2020, v ktorom zdolal Dominica Thiema.

Keď sa ho vtedy novinári spýtali, čo mal vo fľaši, s úsmevom odpovedal: „Tie tekutiny boli magické elixíry, ktoré môj fyzioterapeut pripravuje vo svojom laboratóriu. To je všetko, čo môžem prezradiť.“

Strih o dva a pol roka neskôr. „Magický nápoj je späť,“ napísal nemecký novinár Janik Schneider, na čo reagoval aj srbský denník Blic.

Póza Novaka Djokoviča po jednom z famóznych úderov vo štvrťfinále. Čítajte aj Krídla aktivované. Djokoviča po obrate dostali deti, novinára schladil

„Novak síce v zápase ukázal, že právom nesie prívlastok človeka z gumy, no nájdu sa aj takí, ktorí veria, že na ceste k veľkému výsledku mu pomáhajú aj bočné kúzla. A že sa zmestia do fľaše,“ komentoval denník.

"Tento detail rozbúril fantáziu konšpiračných teoretikov, ktorí majú podozrenie, že srbský tenista vdýchol z fľaše niečo veľmi čudné.

Stále je niekto schopný vymyslieť príbeh, že hráč s Novakovým renomé si dovolí niečo také uprostred centrálneho kurtu Wimbledonu," pokračovalo periodikum, ktoré dalo jasne najavo, že to neprajníci Djokoviča preháňajú.

Rafael Nadal po postupe do semifinále Wimbledonu. Čítajte viac Nadal živí nádej na titul z Wimbledonu. V semifinále narazí na búrliváka

„Je to vitamínový kokteil, ktorý dodáva energiu pri vysokej námahe. Je to niečo, čo používajú takmer všetci športovci pri zvýšenej námahe, patrí medzi nich aj Djokovič. Niet pochýb o tom, že čarovný nápoj bude jednou z tém na ďalšej tlačovej konferencii,“ upokojoval emócie Blic.

Vo svojom 43. grandslamovom semifinále v kariére a 11. vo Wimbledone nastúpi Srb proti Cameronovi Norriemu, domácej deviatke turnaja.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
2 debata chyba
Viac na túto tému: #wimbledon #Novak Djokovič