Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Životný úspech Češky. Teraz narazí na najťažšiu prekážku na turnaji

Tuniská tenistka Ons Jabeurová bude súperkou Češky Marie Bouzkovej vo štvrťfinále ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

03.07.2022 22:00
Marie Bouzková je medzi osmičkou najlepších vo... Foto: ,
Marie Bouzková je medzi osmičkou najlepších vo Wimbledone.
debata (1)

V osemfinále ako nasadená trojka zvíťazila Jabeurová nad Belgičankou Elise Mertensovou 7:6 (9), 6:4. Po vypadnutí Igy Swiatekovej a Anett Kontaveitovej tak ostala Tunisanka najvyššie nasadenou hráčkou v pavúku.

Bouzková zdolala na tráve All England Clubu Francúzku Caroline Garciovú 7:5, 6:2 a dosiahla životný úspech.

1. Novak Djokovič Čítajte viac U protinožcov zmenili pravidlá. Djokovič môže hrať v Melbourne

„Ani neviem, čo mám povedať. Nechápem, ako som sa sem dostala a ako som odohrala tento zápas. Postup do štvrťfinále Wimbledonu je ako sen,“ uviedla v rozhovore priamo na kurte Bouzková, ktorej grandslamovým maximom bolo doposiaľ druhé kolo.

Medzi elitnú osmičku postúpila prvýkrát aj Nemka Tatjana Mariová, ktorá vyradila dvanástu nasadenú Lotyšku Jelenu Ostapenkovú po trojsetovom boji 5:7, 7:5, 7:5. Vo štvrťfinále sa stretne so svojou krajankou Jule Niemeierovou, ktorá si poradila s Britkou Heather Watsonovou 6:2, 6:4.

Novak Djokovič. Čítajte viac Nadalov nástupca sa lúči. Djokovič natiahol víťaznú sériu na číslo 25

Mariová po triumfe nad Ostapenkovou ďakovala fanúšikom. „Publikum bolo dnes fantastické, nemám slov. Ďakujem divákom za podporu a za to, že mi až do konca zápasu verili,“ povedala dojatá Nemka.

Tá sa dostala prvýkrát do grandslamového singlového štvrťfinále iba 15 mesiacov po tom, ako priviedla na svet dcéru Ceciliu. „Som hrdá na to, že som dvojnásobná mama. Materstvo je tá najlepšia vec na svete. Moje deti milujem.“

ženy – dvojhra – osemfinále:
Ons Jabeurová (Tun.-3) – Elise Mertensová (Belg.-24) 7:6 (9), 6:4, Jule Niemeierová (Nem.) – Heather Watsonová (V. Brit.) 6:2, 6:4, Tatjana Mariová (Nem.) – Jelena Ostapenková (Lot.-12) 5:7, 7:5, 7:5, Marie Bouzková (ČR) – Caroline Garciová (Fr.) 7:5, 6:2

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Ons Jabeurová #Marie Bouzková #Wimbledon 2022