Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci už vedia, proti komu nastúpia v 1. kole Wimbledonu

Slovenský tenista Alex Molčan sa v 1. kole dvojhry vo Wimbledone stretne so Španielom Pedrom Martinezom.

24.06.2022 12:31 , aktualizované: 12:48
tenis schmiedlová Foto: ,
Anna Karolína Schmiedlová.
debata

Lukáš Klein vo svojej premiére na grandslamovom podujatí nastúpi ako kvalifikant proti domácemu držiteľovi voľnej karty Liamovi Broadymu.

Na Annu Karolínu Schmiedlovú čaká Švédka Rebecca Petersonová a Kristína Kučová si zmeria sily s Brazílčankou Laurou Pigossiovou. Rozhodol o tom piatkový žreb v Londýne.

Kvarteto slovenských zástupcov vo dvojhre čakajú v úvodnom kole zhodne duely proti nenasadeným hráčom. Ak by Molčan vo svojom prvom zápase v hlavnej súťaži Wimbledonu v kariére uspel, v druhom by jeho súperom mohol byť Dán Holger Rune, nasadený ako č. 24.

Lukáš Klein. Čítajte aj Životný úspech slovenského tenistu. Prvýkrát si zahrá na Wimbledone

Klein by mohol v 2. kole naraziť na dvanásteho nasadeného Diega Schwartzmana z Argentíny. Pri oboch súbojoch Slovákov v prvom kole pôjde o prvý vzájomný zápas.

Schmiedlová vedie vo vzájomnej bilancii s Petersonovou 2:1, naposledy v roku 2018 jej však v kvalifikácii na turnaji WTA v americkom Cincinnati podľahla 4:6 a 2:6.

Súperkou úspešnejšej hráčky by v druhom kole mala byť nasadená 21-ka Talianka Camila Giorgiová. Kučová sa s Pigossiovou stretne premiérovo, postupujúca sa v druhom kole stretne s víťazkou duelu Shelby Rogersová (30-USA) – Petra Martičová (Chorv.).

Alex Molčan Čítajte aj Chceli potrestať Rusov, no doplácame všetci. Nesúhlasím

Organizátori Wimbledonu zakázali pre inváziu na Ukrajinu štart hráčom z Ruska a Bieloruska, na londýnskej tráve sa tak nepredstaví líder svetového rebríčka Daniil Medvedev.

Absentovať bude pre zranenie nohy aj druhý hráč sveta Nemec Alexander Zverev. Turnajovou jednotkou je obhajca titulu Novak Djokovič, ktorého v prvom kole čaká Juhokórejčan Soon-woo Kwon. Španiel Rafael Nadal sa ako nasadená dvojka stretne s Franciscom Cerundolom z Argentíny.

Najvyššie nasadená Poľka Iga Swiateková sa v prvom kole stretne s chorvátskou kvalifikantkou Janou Fettovou. Swiateková naposledy triumfovala na Roland Garros a ťahá 35-zápasovú šnúru bez prehry, keď vyhrala šesť turnajov za sebou.

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

Po návrate na dvorce po ročnej absencii figuruje v ženskom pavúku Američanka Serena Williamsová, ktorá dostala od organizátorov voľnú kartu.

Dvadsaťtrinásobná grandslamová šampiónka nastúpi v prvom kole ako nenasadená proti Francúzke Harmony Tanovej. Williamsová triumfovala vo Wimbledone sedemkrát, vlani sa tam zranila v dueli prvého kola.

V reakcii na zákaz štartu ruských a bieloruských hráčov rozhodli riadiace orgány mužského a ženského profesionálneho okruhu ATP a WTA, že na najvýznamnejšom trávnatom turnaji sa nebudú udeľovať body do svetových rebríčkov.

Najväčší tenisoví bombardéri v histórii Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juan Martín del Potro (240 km/h): Najlepší...
debata chyba
Viac na túto tému: #wimbledon #Anna Karolína Schmiedlová #Alex Molčan