Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zverev o hororovom momente v Paríži: Ako keby ma niekto postrelil

Semifinalista Roland Garros Alexander Zverev prvýkrát prehovoril o zranení, ktoré utrpel v semifinále grandslamového turnaja proti Rafaelovi Nadalovi.

20.06.2022 18:45
Alexander Zverev po zranení členka v semifinále... Foto: ,
Alexander Zverev po zranení členka v semifinále Roland Garros.
debata

V závere druhého setu si Zverev podvrtol členok na pravej nohe. Ležal na antukovom dvorci, kričal od bolesti a zaplnené hľadisko stíchlo.

Na tieto nepekné udalosti sa teraz rozpamätal Zverev pre Bild am Sonntag. „Pamätám si len tri zvuky. Prasknutie, prasknutie, prasknutie. Potom som mal extrémne bolesti, akoby ma niekto strelil do nohy,“ uviedol Zverev.

Zranenie Alexandra Zvereva v semifinále Roland Garros.

Nemcovi a aj na druhej strane dvorca Nadalovi bol hneď jasné, že sa udialo niečo horšie, ako obyčajné podvrtnutie členka. Po prvýkrát v kariére musel Zverev vzdať zápas. Po tom, ako zmizol na vozíčku v útrobách štadióna sa vrátil o barlách pozdraviť publikom. „Len som sa chcel ukázať. Bol som zranený, ale nie mŕtvy,“ vysvetlil.

Viedozáznam z nešťastnej nehody si po prvýkrát pozrel až o tri dni neskôr u lekára. „Pri spomalenom zázname mi vysvetlil čo a kedy sa presne stalo. Potom mi prišlo zle.“

Daniil Medvedev na turnaji v nemeckom Halle. Čítajte viac Poslal ho niekam? Medvedev nakričal na trénera, ten opustil tribúnu

V prvých dňoch po zranení sa musel Zverev zotavovať bez prítomnosti priateľky Sophie Thomallyhovej. Kvôli nakrúcaniu zostala v Grécku. „Chcete mať okolo seba ľudí, ktorých máte najradšej. Takže bol pre mňa sklamaním, že neprišla. Ale je to jej práca,“ uviedol Zverev.

Namiesto nej sa o pohodlie aktuálnej dvojky svetového rebríčka starali jeho rodičia. Zvereva čaká o tri týždne rehabilitácia po ktorej bude vedieť viac o návrate na súťažné kurty. Nateraz verí, že by mohol stihnúť záverečný grandslam US Open v New Yorku.

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Roland Garros #Alexander Zverev