Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odštartovala ruský exodus? Tenistka z top 50 zmenila občianstvo

Rodáčka z Moskvy Natela Dzalamidzeová si zmenila ruské občianstvo na gruzínske, aby mohla štartovať na Wimbledone.

20.06.2022 09:42
Natela Dzalamidzeová. Foto:
Natela Dzalamidzeová.
debata (10)

Organizátori z All England Clubu pred dvoma mesiacmi zakázali účasť na turnaji ruským a bieloruským tenistom kvôli invázii na Ukrajinu. The Times odkázali, že Dzalamidzeovej po zmene občianstva nemôžu v štarte zabrániť.

Moskovská rodáčka hrala naposledy na parížskom Roland Garros, kde nastúpila pod neutrálnou vlajkou po boku ďalšej Rusky Kamilly Rachimovovej a v štvorhre vypadli hneď v prvom kole.

29-ročná tenistka získala na okruhu WTA dva tituly vo štvorhre. V tomto roku sa s Rachimovovou v apríli prebojovali do finále v Istanbule, v ktorom prehrali s česko-španielskym párom Bouzková-Sorribesová.

Momentálne patrí Dzalamidzeovej vo svetovom rebríčku štvorhry 43. miesto. Zaujímavosťou prípadu je, že ešte 23. šéf Ruskej tenisovej federácie Šamil Tarpiščev uviedol, že nikto z Rusov neoznámil zmenu občianstva.

Daniil Medvedev na turnaji v nemeckom Halle. Čítajte viac Poslal ho niekam? Medvedev nakričal na trénera, ten opustil tribúnu

Detaily jej premeny na Gruzínsku nie sú známe to aj podľa priezviska je zrejmé, že Dzalamidzeová má gruzínske korene. No počas celej kariéry spravovala svoje profily na sociálnych sieťach výhradne v ruštine a angličtine.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #tenis #Natela Dzalamidzeová