Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Absurdné. Ja môžem hrať a Novak nie? Američan bráni Djokoviča

Tennys Sandgren sa neočkovaného Srba zastal rovnako, ako pred januárovým Australian Open.

17.06.2022 11:30
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (3)

Novak Djokovič nebude môcť podľa aktuálnej situácie bojovať o titul na septembrovom US Open, keďže podmienkou vstupu do USA je očkovanie proti koronavírusu.

V Amerike totiž stále platia prísne proticovidové opatrenia pre vstup do krajiny. Americká tenisová federácia (USTA) sa rozhodla, že nebude aktívna v súvislosti s udeľovaním zdravotných výnimiek.

Serena Williamsová Čítajte viac Veľký návrat legendy! Serena si zahrá vo Wimbledone

Toto rozhodnutie rozhorčilo amerického tenistu Tennisa Sandgren, ktorý poukázal na to, že je škoda, že USTA nebude bojovať o to, aby Novak dostal príležitosť hrať.

„Je to veľká hanba, že USTA nebude bojovať za to, aby Novak dostal výnimku. Nie je prekvapením, že vláda nezmenila svoju archaickú politiku. Ja môžem hrať, ale on nie. Absurdné,“ napísal Sandgren na Twitteri.

Rafael Nadal a Novak Djokovič odohrajú už 59. vzájomný zápas. Čítajte viac Kde je Djokovič? A kde Nadal? Tenisový svet je naruby, vládne mu Rus

Pripomeňme, že tento Američan obhajoval Novakov názor na očkovanie, keď mal problémy v Austrálii a bol jedným z mála, ktorí stáli na jeho strane keď ho zadržiavali v Melbourne.

US Open sa tento rok uskutoční od 29. augusta do 11. septembra. Novak Djokovič hral vlani vo finále, kde ho zdolal ruský tenista Daniil Medvedev.

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #US Open #Novak Djokovič