Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajinský tenista v Bratislave. Ak zbadám Rusa, nebudem váhať

Na minulotýždňovom challengerovom turnaji Bratislava Open v hlavnom meste Slovenska sa ukázal aj bývalý ukrajinský tenista Serhij Stachovskij.

13.06.2022 06:20
Serhij Stachovskij Foto:
Serhij Stachovskij na snímke z marca pri bránení Kyjeve.
debata (182)

V minulosti sa preslávil nielen tým, že vo Wimbledone 2013 zdolal Rogera Federera, ale pred pár mesiacmi narukoval aj do ukrajinskej armády. A odvtedy vydáva aj prostredníctvom sociálnych sietí svedectvo o hrôze vojny.

Rodák z Kyjeva v rozhovore pre oficiálny fejsbukový profil podujatia odpovedal na niekoľko otázok aj ohľadne vojny. Z jeho slov mrazí. Napríklad keď hovoril o Buči.

„Boli sme tam deň po tom, čo Rusi odišli. To, čo tam napáchali, sa ani nedá ľudsky opísať. To normálneho človeka nemôže ani napadnúť,“ povedal Stachovskij.

Serhij Stachovskij Čítajte viac Ak chceš, zavolaj mi, naučím ťa hrať tenis. Ukrajinský dravec nechce výnimku

„Niektorí vravia, že tam boli herci, že to bolo nastražené, no poviem na rovinu, ja by som bol rád, keby to tak bolo. Aspoň by mi z hlavy zmizli tie obrazy. Muži to mali ľahšie, ihneď ich zabíjali. Podľa jednej expertízy jedna zo žien umrela potom, ako ju znásilnilo 60 chlapov. To sa nedá ani opísať,“ doplnil.

Počas uplynulých mesiacov dal desiatky, možno až stovky rozhovorov pre svetové médiá, otázky sa zväčša už opakovali.

„Vždy sa ma pýtali, čo spravím, keď uvidím Rusa. Odpovedal som, že neviem. Potom som však nazrel do Hostomeľu a Buče. Teraz by som nemal žiadny problém. Žiadne zľutovanie. Som presvedčený, že ak by som dnes videl ruského vojaka, nemám žiadne pochybnosti o tom, čo spravím,“ dodal.

Elita 35 rokov po... Ako dnes vyzerajú legendy? Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Stefan Edberg s manželkou Annette Hjort Olsenovou.
182 debata chyba
Viac na túto tému: #Serhij Stachovskij