Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľký deň Brita. Víťaz Wimbledonu si po 6 rokoch zahrá finále na tráve

Britský tenista Andy Murray vyradil v semifinále turnaja v Stuttgarte Nicka Kyrgiosa 7:6, 6:2. Vo finále sa stretne s Talianom Matteom Berrettinim.

11.06.2022 18:30
Andy Murray po postupe do finále turnaja v... Foto: ,
Andy Murray po postupe do finále turnaja v Stuttgarte.
debata

Už sobotňajší duel proti Berrettinimu bol pre bývalú svetovú jednotku Murrayho prvým semifinále na tráve od roku 2016. Naposledy bol takto ďaleko na svojom obľúbenom povrchu vo Wimbledone, kde získal svoj posledný grandslamový titul.

Odvtedy Murrayho kariéru sužujú početné zdravotné problémy, pričom britský tenista bol v rokoch 2018 a 2019 nútený podstúpiť dve operácie bedrového kĺbu.

Štvrťfinálový triumf nad Stefanosom Tsitsipasom v Stuttgarte bol pre Murrayho prvým víťazstvom nad hráčom z top 5 rebríčka do roku 2016, keď si poradil s Novakom Djokovičom.

Roger Federer Čítajte viac Federer to má spočítané. Po štvrťstoročí príde o postavenie v tenise

V semifinále proti Kyrgiosovi musel prvé dejstvo rozhodnúť až tajbrejk, v ktorom uspel Škót. To vyvolalo zúrivú reakciu Kyrgiosa, ktorý rozmlátil raketu a vyslúžil si napomínanie. V druhom sete už Brit dominoval a získal ho 6:2.

Výkony Murrayho v Stuttgarte sú pre jeho fanúšikov dobrým znamením, že sa na blížiacom sa Wimbledone predstaví po dlhých rokoch v špičkovej forme.

Turnaj ATP 250 v Stuttgarte, dvojhra – semifinále:
Matteo Berrettini (Tal.-2) – Oscar Otte (Nem.) 7:6 (5), 7:6 (7), Andy Murray (V. Brit.) – Nick Kyrgios (Austr.) 7:6 (5), 6:2

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #ATP #Andy Murray