Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vedia, kde zabojujú o pohár. Tenistky spoznali dejisko finálového turnaja

Finálový turnaj Pohára Billie-Jean Kingovej odohrajú na tvrdom povrchu v škótskom Glasgowe.

07.06.2022 09:56
ČR tenis PBJK finále Slovensko Španielsko C Foto: ,
Anna Karolína Schmiedlová.
debata

Účasť na podujatí majú istú aj slovenské tenistky. Okrem zvereniek kapitána Mateja Liptáka sa v Emirates aréne predstaví ďalších jedenásť tímov.

Štyria víťazi štyroch trojčlenných skupín postúpia do semifinále. „Britská tenisová asociácia (LTA) predložila veľmi pôsobivú ponuku. Úspešne zvládla zorganizovanie zápasov Davisovho pohára v Škótsku a tak sa máme na čo tešiť,“ citovala oficiálna webová stránka STZ slová prezidenta Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) Davida Haggertyho.

Roger Federer Čítajte viac Federer to má spočítané. Po štvrťstoročí príde o postavenie v tenise

Slovenky mali 15. a 16. apríla nastúpiť v kvalifikácii proti výberu Austrálie. Do Brisbane však napokon cestovať nemuseli.

Po pozastavení činnosti Ruskej tenisovej federácii z členstva v ITF ju priamo na finálovom turnaji nahradila Austrália, najvyššie renkingovo postavený tím spomedzi vlaňajších semifinalistov. Slovensko tak v kvalifikácii prišlo o súpera a vďaka voľnému žrebu sa dostalo priamo na finálový turnaj.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #slovenská tenisová reprezentácia #Pohár Billie Jean Kingovej