Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nadal sa rozhovoril o svojom zranení. Wimbledon zatiaľ nevylúčil

Španielsky tenista Rafael Nadal uviedol krátko po 14. víťazstve na Roland Garros, že pred zápasmi potreboval niekoľko injekcií, aby utíšil bolesť v ľavej nohe.

05.06.2022 20:52
Rafael Nadal Foto:
Rafael Nadal vo finále Roland Garros proti Casperovi Ruudovi.
debata

Rekordný grandslamový šampión povedal, že ak nenájde iné riešenie chronického problému, nebude môcť hrať na Wimbledone a nie je si istý svojou budúcnosťou v tenise.

Nadal oslávil v piatok 36. narodeniny a v nedeľu si dal darček v podobe 14. triumfu v Paríži a 22. na grandslamových turnajoch. Vo finále nedal šancu Nórovi Casperovi Ruudovi a zdolal ho hladko 6:3, 6:3, 6:0. Počas slávnostného ceremoniálu zdôraznil, že ešte nemieni ukončiť kariéru, no na pozápasovej tlačovej konferencii sa téme svojej budúcnosti venoval viac.

Rafael Nadal Čítajte viac Tento rekord už nikto nikdy neprekoná. Nadal má 14. titul z Roland Garros

Počas zápasov na turnaji dostával anestetické injekcie na nervy v chodidle, ktoré mu ho znecitliveli. Nadal uviedol, že to urobil preto, že „Roland Garros je Roland Garros“.

V priebehu budúceho týždňa vyskúša nové spôsoby liečby, aby zistil, či mu to umožní nastúpiť vo Wimbledone, kde vyhral dva zo svojich rekordných 22 grandslamových titulov. Turnaj v All England Clube odštartuje 27. júna.

Od prvého po posledný. Nadalových 14 titulov Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
V roku 2005 síce vyhral Mariano Puerta prvý...

„Je zrejmé, že nemôžem ďalej súťažiť s ‚uspatou‘ nohou. Nemôžem takto pokračovať, no snažím sa nájsť riešenie,“ uviedol s tým, že ak nové metódy liečby nezaberú, bude musieť zvážiť rozsiahlu operáciu a nevie, či po nej bude môcť súťažiť.

Šancu hrať na anglickom grandslame však nevzdáva. „Wimbledon je vždy priorita, vždy bola. Ak budem môcť hrať s protizápalovými liekmi, tak áno. No už nechcem hrať s anestetickými injekciami. Môže sa to stať raz, no nie je to životná filozofia, ktorou sa chcem riadiť. No vždy som pozitívny,“ citovala ho agentúra dpa.

Elita 35 rokov po... Ako dnes vyzerajú legendy? Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Stefan Edberg s manželkou Annette Hjort Olsenovou.
debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Roland Garros 2022