Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový folklór? Semifinále prerušila aktivistka, priviazala sa k sieti

Nórsky tenista Casper Ruud bude v nedeľu súperom Španiela Rafaela Nadala vo finále dvojhry na grandslamovom Roland Garros.

03.06.2022 23:30
debata (2)
Semifinále v Paríži narušila aktivistka Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Ekologická aktivistka pri sieti počas...

V semifinále zdolal ako turnajová osmička nasadenú dvadsiatku Chorváta Marina Čiliča 3:6, 6:4, 6:2, 6:2 a dosiahol životný úspech.

Zápas na konci tretieho setu na 15 minút prerušili po tom, ako na kurt vybehla aktivistka a priviazala sa k sieti. Na sebe mala tričko so sloganom:

„Zostáva nám ešte 1028 dní“.

Obaja hráči zamierili do šatne a poriadkové sily vyviedli aktivistku z dvorca Philippa Chatriera.

V poslednom období nejde o ojedinelý prípad podobných situácií na športoviskách. V marci sa priviazal k jednej z tyčiek bránky aktivista počas zápasu Premier League medzi Evertonom a Newcastlom.

Čilič v prvom sete dominoval, keď od stavu 2:3 získal štyri gemy za sebou. Od začiatku druhého dejstva mal však navrch Ruud.

Za stavu 1:1 prelomil podanie Čiliča a výhodu brejku pretavil v zisk setu. V treťom i štvrtom dejstve si po dvoch brejkoch vybudoval náskok 5:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca.

Alexander Zverev Čítajte aj Veľká tragédia. Zverev trápil Nadala tri hodiny, potom si vyvrtol členok

"Odohral som skvelý zápas. Marin hral v prvom sete veľmi dobre, potom som sa však nechal inšpirovať Rafom a otočil duel vo svoj prospech.

Je to hráč, ktorý má na kurte vzorné správanie, bojuje až do poslednej loptičky a na nič sa nesťažuje. Od začiatku kariéry je to môj idol.

Ešte som proti nemu nikdy nehral, lepší tajming som si ani nemohol želať. Bude skvelé nastúpiť proti nemu v grandslamovom finále. Myslím, že aj on bude rád, že sa stretne so študentom jeho akadémie," uviedol Ruud v pozápasovom rozhovore.

Koniec veľkého sna. Zverev opustil kurt v bolesti Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Alexander Zverev sa v semifinále Roland Garros...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marin Čilič #Roland Garros #Casper Ruud