Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Swiateková zmietla Rusku. Vo finále narazí na mladú Američanku

Poľská tenistka Iga Swiateková vyhrala v semifinále Roland Garros nad Dariou Kasatkinovou 6:2 a 6:1. 18-ročná hráčka z USA Cori Gauffová zdolala Talianku Martinu Trevisanovú 6:3 a 6:1.

02.06.2022 16:39 , aktualizované: 18:25
Iga Swiateková po postupe do finále Roland Garros. Foto: ,
Iga Swiateková po postupe do finále Roland Garros.
debata (1)

Semifinálový duel svetovej jednotka Swiatekovej trval iba 64 minút a parížska šampiónka z roku 2020 predĺžila svoju víťaznú sériu už na 34 zápasov.

Swiateková tak vyrovnala druhú najdlhšiu víťaznú sériu na ženskom okruhu v tomto storočí v podaní Sereny Williamsovej z roku 2013.

Rafael Nadal Čítajte viac Novinár vyzradil Nadalovo tajomstvo. Prečo necíti bolesť v zranenej nohe?

V prípade sobotného triumfu vo finále sa dotiahne aj na Venus Williamsovú, ktorá v roku 2000 dosiahla 35-zápasovú šnúru bez prehry.

„Som veľmi vďačná za podporu, ktorú mám v tu Paríži. Snažím sa pristupovať ku každému zápasu rovnako, pretože keby som myslela na to, že je to najväčší zápas sezóny, tak by mi to spôsobovalo stres,“ poznamenala Poľka.

Swiateková sa v súboji o trofej stretne s víťazkou druhého semifinále medzi Taliankou Martinou Trevisanovou a Američankou Cori Gauffovou.

Novak Djokovič, Rafael Nadal Čítajte viac O pol 2 v noci? Na diskotéke fajn, Nadala s Djokovičom hlava neberie

Gauffová si v Paríži už výrazne vylepšila vlastné maximum na turnajoch veľkej štvorky, ktorým boli doteraz štvrté kolá na Australian Open a vo Wimbledone.

„V mojej mysli som nastavená tak, že na tom nezáleží. Chcem tým povedať, že budem šťastná bez ohľadu na to ako to dopadne vo finále. Moji rodičia ma budú milovať, nech bude výsledok akýkoľvek. Takže pôjdem do finále rovnako ako do hociktorého iného zápasu,“ poznamenala Gauffová.

Tá sa v pozápasovom rozhovore vrátila aj k nedávnym incidentom so strelnými zbraňami v jej rodnej krajine. „Mier. Ukončite násilie so zbraňami,“ napísala po zápase fixkou do televíznej kamery.

„Idem do grandslamového finále, ale so svete sa teraz deje veľa vecí a myslím si, že nie je dôležité stresovať sa pre tenisový zápas,“ skonštatovala 18-ročná Gauffová.

dvojhra – ženy – semifinále:
Iga Swiateková (Poľ.-1) – Daria Kasatkinová (Rus.-20) 6:2, 6:1
Cori Gauffová (USA-18.) – Martina Trevisianová (Tal.) 6:3, 6:1

Takto si žije elita. Kto sú dievčatá hráčov TOP10? Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Matteo Berrettini – Ajla Tomljanovičová...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Roland Garros #Iga Swiateková