Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dcéra miliardára je v Paríži vo štvrťfinále. Vyrovnala svoje maximum

Jessica Pegulová je dedičkou impéria s hodnotou 4,5 miliardy dolárov. Napriek tomu prežíva najlepšie tenisové obdobie a na Roland Garros zabojuje o semifinále.

30.05.2022 22:30
Takto oslávila Jessica Pegulová postup do... Foto: ,
Takto oslávila Jessica Pegulová postup do štvrťfinále Roland Garros.
debata

Pegulová dosiahla postupom do štvrťfinále svoj najlepší výsledok v Paríži a vyrovnala grandslamové maximum, ktorým boli doteraz dve účasti medzi osmičkou najlepších na Australian Open.

28-ročná tenistka si v 4. kole poradila s Irinou-Cameliou Beguovou 4:6, 6:2, 6:3 a vo štvrťfinále narazí na svetovú jednotku Igu Swiatekovú z Poľska.

dvojhra – osemfinále:
Iga Swiateková (Poľ.-1) – Čeng Čchin-wen (Čína) 6:7 (5), 6:0, 6:2, Jessica Pegulová (USA-11) – Irina-Camelia Beguová (Rum.) 4:6, 6:2, 6:3, Veronika Kudermetovová (Rus.-29) – Madison Keysová (USA-22) 1:6, 6:3, 6:1, Daria Kasatkinová (Rus.-20) – Camila Giorgiová (Tal.-28) 6:2, 6:2

Otec americkej tenistky Terrenc Pegula je majiteľom tímu NFL Buffalo Bills, NHL Buffalo Sabres aj lakrosového klubu Buffalo Bandits.

Majetok zarobil pôsobením v ťažobnom a energetickom priemysle a do vlastnenia športových klubov sa vrhol až v poslednom desaťročí.

Rafael Nadal a Novak Djokovič odohrajú už 59. vzájomný zápas. Čítajte viac Prvú bitku o čas zápasu vyhral Djokovič. Nadal žiadal iný termín

Pegulová teda nemala žiadnu finančnú potrebu venovať sa profesionálnej tenisovej kariére. Napriek tomu bol tenis jej vášňou a dotiahla to aktuálne už na 11. miesto vo svetovom rebríčku.

„Tenis je moja vec, moja práca, moja kariéra. Je to veľmi odlišné od rodinného biznisu a rodičia nemajú žiadne slovo v ničom, čo robím na ihrisku,“ uviedla pre Wide World of Sports.

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

Rodáčka z Buffala rozbehla aj podnikateľské aktivity mimo tenisových kurtov. V roku 2017 si so sestrou Kelly otvorili reštauráciu s hokejovou tématikou a spustila aj vlastnú značku starostlivosti o pleť Ready24.

Prioritou pre ňu však ostal tenis a už v najbližšom stretnutí si môže opäť vylepšiť svoje grandslamové maximum.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Roland Garros #Jessica Pegulová