Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nebolo to správne. Djokovič kritizoval Wimbledon za zákaz štartu Rusov

Po postupe do 2. kola Roland Garros sa Novak Djokovič obul do organizátorov najslávnejšieho grandslamu. "O rozhodnutí nediskutovali s nikým."

24.05.2022 09:30
Novak Djokovič si v 1. kole Roland Garros... Foto: ,
Novak Djokovič si v 1. kole Roland Garros poradil s Japoncom Nišiokom 3:0 na sety.
debata (1)

Djokovič sa po víťazstve v 1. kole Roland Garros nad Japoncom Jošihitom Nišiokom 6:3, 6:1, 6:0 obšírne venoval aj kontroverznej téme neúčasti tenistov z Ruska a Bieloruska na tohtoročnom Wimbledone.

„Bolo to nesprávne rozhodnutie. Vôbec to nepodporujem. Nediskutovali o tom s nikým z ATP, ani so žiadnymi hráčmi, alebo s tenistami z Ruska alebo Bieloruska,“ kritizoval Djokovič.

Francúzsko Tenis Roland Garros Muži Dvojhra 1. kolo Čítajte viac Gombos končí na Roland Garros už v 1. kole, Schmiedlová otočila proti Kučovej

Svetová tenisová jednotka označila situáciu za prehru pre všetkých: tenistov, ATP aj pre samotný Wimbledon. ATP a WTA sa v reakcii na zákaz štartu hráčov rozhodli neudeľovať za Wimbledon body do svetového rebríčka.

„Som rád, že sa hráči spojili s ATP a ukázali, že keď dôjde k chybe – ktorá zo strany Wimbledonu nastala, musí za to niesť nejaké následky,“ uviedol Djokovič.

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

Neudeľovanie bodov môže odradiť niektorých tenistov od účasti na Wimbledone. Napríklad štvornásobná grandslamová víťazka Naomi Osaková povedala, že sa prikláňa k tomu, že nebude štartovať.

Takýto krok sa Djokovič urobiť nechystá. „Grandslam je stále grandslam. Wimbledon bol pre mňa vždy vysnívaným turnajom. Nepozerám sa na to cez optiku bodov, alebo finančných odmien," dodal Srb.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #wimbledon #Novak Djokovič #vojna na Ukrajine