Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Molčan je už vo finále. Výrazne vylepší svoje rebríčkové maximum

Slovenský tenista Alex Molčan postúpil do finále turnaja ATP 250 v Lyone. V semifinále zdolal Austrálčana Alexa de Minaura 7:6, 6:2.

20.05.2022 16:48 , aktualizované: 18:54
Alex Molčan na turnaji v Lyone. Foto:
Alex Molčan na turnaji v Lyone.
debata (1)

Vďaka postupu do finále sa Molčan s istotou posunie do top 40 svetového rebríčka. Doteraz bolo jeho najvyšším umiestnením 46. miesto.

Podľa priebežného poradie je isté, že aj v prípade finálovej prehry by Molčanovi patrilo po novom 38. miesto na svete.

Norbert Gombos Čítajte viac Na antuke v Paríži štyria Slováci. Štart si vybojoval aj Gombos

Slovák sa v sobotu predstaví vo svojom treťom finále na okruhu ATP, v ktorom nastúpi proti nasadenej jednotke, Britovi Cameronovi Norriemu.

„Dnes bolo celkom veterno, no mne sa takéto podmienky páčia. Sú pre oboch rovnaké,“ povedal Molčan v rozhovore na kurte bezprostredne po svojom triumfe.

„Dôležité bolo zvládnuť zápas psychicky a ostať pokojný,“ dodal 24-ročný tenista, ktorý sa do druhého tohtoročného finále prebojoval bez straty setu.

Top 20 hráčov s najvyššími zárobkami v tenise Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Dominic Thiem - Rakúsko, 28 926 837 dolárov

Do piatkového stretnutia pritom nevstúpil vôbec ideálne, keď stratil už prvé podanie. Nakoniec však svojho súpera dokázal brejknúť v šiestom geme a obaja následne stratili obe svoje podania a rozhodol až tajbrejk, v ktorom Slovák vyhral 7:2.

Jednoznačnejší priebeh mal druhý set – ako prvý sa k brejku dostal slovenský hráč a sám nepustil ani jeden. Okrem toho vzal De Minaurovi servis aj za stavu 3:1 a duel už dotiahol do víťazného konca.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Alex Molčan