Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Paríž uvidí slovenské derby. Molčan si zopakuje lyonský súboj

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová nastúpi v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros proti svojej krajanke Kristíne Kučovej.

19.05.2022 19:44
Nemecko Mníchov Muži Dvojhra 2. kolo Foto: ,
Alex Molčan.
debata

Alex Molčan sa stretne s Argentínčanom Federicom Coriom, ktorého vo štvrtok zdolal vo štvrťfinále podujatia ATP v Lyone. Rozhodol o tom parížsky žreb.

Kučová má so Schmiedlovou priaznivú bilanciu 3:1. Naposledy sa obe stretli vlani na harde v Miami a mladšia zo sestier Kučových vyhrala hladko 6:2, 6:3.

Uspela aj v roku 2016 v chorvátskom Bole a v júli 2014 v Bukureši. Doposiaľ jediné víťazstvo Schmiedlovej sa zrodilo v januári 2015 na turnaji v austrálskom Sydney.

Nemecko Mníchov Muži Dvojhra 2. kolo Čítajte viac Molčan sa pomstil Argentínčanovi. V generálke na Paríž zabojuje o finále

Molčan v Lyone odplatil Coriovi dve vlaňajšie prehry z turnajov v Prostějove a portugalskom Oeiras.

V prípade že uspeje aj v Paríži, v 2. kole ho čaká víťaz duelu medzi najvyššie nasadeným obhajcom trofeje Novakom Djokovičom a Japoncom Jošihitom Nišiokom.

Zápas so Srbom by mal pikantný náboj. Molčanov hlavný tréner je totiž Marián Vajda, ktorý bol pri všetkých 20 grandslamových tituloch Djokoviča a priviedol ho k postu svetovej jednotky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kristína Kučová #Anna Karolína Schmiedlová #Alex Molčan #Roland Garros 2022