Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budúcnosť je teraz. Z čakateľa na šancu je zrazu favorit Roland Garros

Triumfom na turnaji v Madride sa 19-ročný Španiel Carlos Alcaraz zaradil medzi kandidátov na grandslamový triumf.

09.05.2022 13:30
Carlos Alcaraz. Foto: ,
Carlos Alcaraz vyhral tento rok už štyri turnaje, čo je najviac zo všetkých tenistov.
debata

Presne pred rokom pritom patrilo sebavedomému mladíkovi 114. miesto na svete. No v tomto roku vyhral po Riu de Janeiro, Miami a Barcelone už štvrtý titul. Je to najviac spomedzi všetkých tenistov.

Podľa tenisových expertov Alcaraz ukázal, že vyše desaťročie trvajúce čakanie na nástupcu Federera, Nadala či Djokoviča sa pomaly, ale isto končí.

Carlos Alcaraz Čítajte viac Zdolal Nadala, Djokoviča i Zvereva. Španielsky zázrak slávi titul

Alcaraz dovolil vo finále Zverevovi uhrať iba štyri gemy a jeho cesta podujatím v Madride z neho oprávnene robí jedného z top favoritov blížiaceho sa Roland Garros v Paríži.

„Snažím sa vstrebať všetko, čím prechádzam. Teraz si budú všetci myslieť, že som jedným z favoritov v Paríži. Nevnímam to ako tlak, ale ako motiváciu,“ povedal Alcaraz po triumfe v Madride.

Počas minulého týždňa dosiahla kométa tejto sezóny niekoľko historických míľnikov. Stal sa najmladším víťazom turnaja v Madride a prvým tenistom, ktorý na jednom antukovom podujatí vyradil Novaka Djokoviča aj Rafaela Nadala.

novak djokovič, carlos alcaraz Čítajte viac Djokovič padol v súboji generácií. Mladíkovi poslal silný odkaz

Alcaraz je len druhým hráčom, ktorý v tak mladom veku dokázal ovládnuť turnaj série Masters 1000. Okrem Madridu uspel aj pred mesiacom v Miami. Mladší od neho to dokázal už iba Nadal.

Do najvyšších poschodí svetového tenisu ho doviedla bývalá svetová jednotka, Juan Carlos Ferrero. Ten bol v kariére známy tým, že sa dokázal adaptovať na ktorýkoľvek povrch.

V hre Alcaraza je čitateľný jeho rukopis – miešal útočné údery spoza základnej čiary s nábehmi na sieť a často využíval aj skrátené údery.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Carlos Alcaraz