Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokovič zdupľoval odkazy Wimbledonu. Rubľov mu vo finále uštedril kanára

Novak Djokovič deň pred finále turnaja ATP v Belehrade podčiarkol svoj postoj voči organizátorom Wimbledonu.

24.04.2022 12:19 , aktualizované: 17:25
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič počas finálového zápasu s Andrejom Rubľovom.
debata (6)

Tento týždeň označil krok All England Lawn Tennis Clubu neumožniť štart ruským a bieloruským tenistom na tohtoročnom grandslamovom turnaji za šialený. Dôvodom rozhodnutia je ruská invázia na Ukrajine.

Zákaz skritizovalo aj vedenie ATP (Asociácie tenisových profesionálov) a WTA (Ženskej tenisovej asociácie).

Novak Djokovič v 2. kole turnaja ATP 1000 v Monte Carle. Čítajte viac Som dieťa vojny, ale toto je šialené. Djokovič si podal Britov a podporil Rusov

"Stojím si za tým, čo som povedal, zákaz pre športovcov vôbec nie je potrebný. Máme pravidlá proti diskriminácii v tenise.

Hráme na základe rebríčka, nie podľa národnosti. Podporujem vyhlásenia ATP a PTPA (Asociácie profesionálnych tenisových hráčov, pozn.)," priniesol jeho vyjadrenia zo srbskej metropoly novinár Saša Ozmo.

Alexander Zverev Čítajte aj Wimbledon si robí, čo chce, kritizuje Zverev. Rubľov ponúkol protinávrh

Djokovič sa prebojoval do svojho prvého finále v tomto kalendárnu roku. V nedeľu popoludní podľahol ruskej dvojke turnaja Andrejovi Rubľovovi, ktorá tiež označil rozhodnutie Wimbledonu za „úplne diskriminačné“.

Domáca hviezda prehrala v troch setoch 2:6, 7:6 (4) a 0:6 a nenadviazala na tituly z rokov 2009, 2011 a vlaňajška, keď zdolal Slováka Alexa Molčana.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #wimbledon #Novak Djokovič #Andrej Rubľov #vojna na Ukrajine