Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec lámaniu rakiet? Tenisová ATP sa chce zbaviť nervákov na kurte

Riaditeľ ATP Tour Andrea Gaudenzi informoval hráčov, že pred antukovou časťou sezóny príde k prísnejšiemu posudzovaniu porušenia pravidiel správania sa.

04.04.2022 17:10
Nick Kyrgios počas lámania rakety na Miami Open. Foto:
Nick Kyrgios počas lámania rakety na Miami Open.
debata

ATP Tour tak reaguje na incidenty z posledných piatich týždňov, ktoré sa udiali na podujatiach v Mexiku a USA. Hlavnými postavami boli Alexander Zverev, Jenson Brooksby a Nick Kyrgios.

Posledný menovaný Austrálčan dostal minulý týždeň pokutu 35-tisíc dolárov za zúrivé rozmlátenie rakety, ku ktorému prišlo v dôsledku jeho hnevu na rozhodcu Carlosa Bernardesa.

APTOPIX Indian Wells Tennis Kyrgios Čítajte viac Kyrgiosovi praskli nervy, od tragédie nebolo ďaleko

„Boli sme svedkami nezvyčajnej frekvencie incidentov zahŕňajúcich nešportové správanie. Videli sme veľa nebezpečných momentov, keď sa rozhodcovia a zberači dostali do krížovej paľby agresívneho správania,“ uviedol Gaudenzi v oznámení, ktoré rozposlal hráčom pôsobiacim na okruhu ATP.

Vysvetľuje, že takéto incidenty vrhajú zlé svetlo na tenis a vysielajú nesprávny odkaz najmä mladým fanúšikom. „Rozhodcovskému tímu ATP bolo nariadené, aby zaujal prísnejší postoj pri porušení Kódexu správania,“ skonštatoval šéf ATP Tour.

Rafael Nadal Čítajte viac Zverev mal dostať prísnejší trest, tvrdí Nadal. Vysvetlil prečo

Zároveň Gaudenzi pripustil, že čoskoro dôjde aj k revízii Kódexu, ako aj disciplinárnych procesov proti previnilcom. „Aby sme dokázali poskytnúť primerané tresty pre recidivistov.“

Vedenie ATP Tour bolo kritizované za to, že po spomínaných návaloch hnevu, v prípadoch Zvereva či Kyrgiosa, hráčov nevylúčila. A že len so šťastím neprišlo k zdravotnej ujme rozhodcov, prípadne podávačov loptičiek.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Nick Kyrgios #Alexander Zverev