Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pichol do hniezda: Ženy chceli rovnaké peniaze, tak nech hrajú viac

Tretí hráč svetového rebríčka Stefanos Tsitsipas tvrdí, že ženy by mali na grandslamoch hrať na tri víťazné sety, ak chcú rovnaké odmeny, ako dostávajú muži.

30.03.2022 12:25
Stefanos Tsitsipas Foto:
Stefanos Tsitsipas.
debata (11)

Tenisová hviezda z Grécka sa k téme vyjadrila po postupe do osemfinále turnaja Miami Open. Tsitsipas uviedol, že mu bolo vysvetlené, že ženy majú lepšiu vytrvalosť ako muži, takže by zvládli aj náročné päťsetové súboje.

„Nechcem byť kontroverzný. No ženy dostávajú rovnakú odmenu ako muži za to, že hrajú na dva víťazné sety,“ uviedol grécky tenista.

Nick Kyrgios Čítajte viac Tenisti na dôchodku, o čo vám ide? Kyrgios si rypol aj do slovenskej legendy

Poukázal tiež na skutočnosť, že ak by aj muži mohli hrať najviac trojsetové stretnutia, on a aj Alexander Zverev by už boli grandslamovými šampiónmi.

„Som si celkom istý, že nájdete veľa prípadov, keď zdolaný vo finále grandslamu vyhral tretí set, alebo vyhral prvé dva, no napriek tomu na konci prehral,“ uviedol Tsitsipas.

Upozorňuje na celkom inú psychológiu hry počas štyroch najväčších turnajov roka v porovnaní s bežnými podujatiami, ktorých tenisti absolvujú vyše 20.

Nick Kyrgios Čítajte viac Tenisti na dôchodku, o čo vám ide? Kyrgios si rypol aj do slovenskej legendy

Jeho komentáre vyvolali pobúrenie v tenisovej komunite. Takmer okamžite na to zareagovala aj bývalá svetová jednotka, Naomi Osaková.

„Tento chlapík je taký zábavný. Neviem. Mám pocit, že by to zmenilo štruktúru tenisu,“ skonštatovala Japonka. Tsitsipasa nazvala vtipným chlapíkom. „Myslím si, že jeho nápad neprejde. Viete to je tak, keď muž hovorí o ženskom športe,“ rýpla si Osaková.

Tenisová asociácia žien sa pokúsila zaviesť zápasy na tri víťazné sety pre finále WTA Tour v rokoch 1984 až 1998. Napokon od toho upustila a vrátila sa späť k súbojom na maximálne tri sety.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Stefanos Tsitsipas