Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krošlák o Kučerovi: Len gitara a spev. Nechápe, že som odišiel od Matoviča

Dlhoročný šéf národného zväzu. Legenda, olympijský šampión, najúspešnejší tenista v dejinách Slovenska. A niekdajší daviscupový reprezentant, v súčasnosti poslanec Národnej rady Slovenskej republiky.

23.03.2022 09:34
karol kučera, ján krošlák Foto: ,
Karol Kučera (vľavo) a Ján Krošlák.
debata (5)

Už o necelé tri týždne (9. apríla) sa uskutočnia voľby prezidenta Slovenského tenisového zväzu (STZ). Kandidáti na tento post sú traja – Tibor Macko, Miloslav Mečíř a Ján Krošlák.

Práve s posledným menovaným priniesol špecializovaný portál tenisovysvet.sk rozhovor. V ňom hovorí Krošlák otvorene o mnohých témach i menách.

Dotkol sa nie len protikandidátov, ale aj súčasného generálneho sekretára zväzu Igora Mošku či Karola Kučeru, bývalého parťáka z reprezentačného tímu i poslaneckého klubu OĽANO, s ktorým nemá po odchode od Igora Matoviča najlepšie vzťahy.

Miloslav Mečíř Čítajte viac Olympijský šampión. Na prezidenta kandiduje ďalšie známe meno

„Moja motivácia zabojovať o tento post má dva rozmery. Prvým je vek Tibora Macka, ktorého si na jednej strane ako človeka veľmi vážim. Avšak zároveň beriem v úvahu, že pán Macko má už 77 rokov. Druhým rozmerom je dlhodobá stagnácia slovenského tenisu,“ hovorí Krošlák.

Ten zužuje dianie v STZ do osoby Mošku.

„Ide o osobu, ktorá zväz ovláda už vyše tridsať rokov. Každému je jasné, že bez neho by nestálo Národné tenisové centrum. Ak by pravidelne nepichal do vtedajšej vlády a premiéra Mikuláša Dzurindu, hrali by sme doteraz Davisov pohár v Inchebe,“ tvrdí Krošlák.

Ján Krošlák Čítajte viac Krošlák chce šéfovať tenisu. Ak uspeje, do NR SR viac kandidovať nebude

„Na druhej strane, slovenský tenis išiel dole. Sme na tom oveľa horšie, než sme boli pred desiatimi rokmi. A na tom majú podiel svojou prácou predovšetkým funkcionári v STZ,“ dodáva 47-ročný bývalý tenista.

Jeho veľkým kritikom (a taktiež ľudí okolo neho) je Kučera. Podľa portálu tenisovysvet.sk mal po krajských voľbách do orgánov STZ v Bratislave vystúpiť a slovne atakovať Krošláka – no až po jeho odchode.

„Prišiel za mnou nasledujúci deň do parlamentu s otázkou, či som niečo počul o tom, že vystúpil voči mojej osobe. Odkázal som mu, že som nič nepočul. A tak mi niečo veľmi nezrozumiteľne povedal,“ uviedol k celej situácii Krošlák.

krošlák Čítajte viac Krošlák: Matoviča vzrušuje, keď sú ľudia naňho alergickí. Je to mimozemšťan

Podľa neho nevie splnomocnenec vlády pre mládež a šport pochopiť, prečo pred časom opustil klub OĽANO.

„Jednoducho nevie pochopiť, že som odišiel od Igora Matoviča. V tomto bode zostane zrejme navždy zaseknutý. Bol fantastickým tenistom, možno, že vie hrať na gitare a trocha aj spievať. Ale po dvoch rokoch strávených v politike po jeho boku vnímam, že tam sa jeho kvality aj končia,“ rypol si Krošlák do niekdajšieho reprezentačného kolegu.

Úplne iný postoj má k Miloslavovi Mečířovi.

"Navždy zostane mojim daviscupovým kapitánom, olympijským víťazom a tenisovým bohom. Aj keď bude podporovať iného kandidáta, je mojim priateľom a viem, že mu môžem kedykoľvek zavolať.

Ján Krošlák Čítajte viac Krošlák nazval parťáka z tenisu i poslaneckej lavice vykastrovaným

Je pre mňa nedotknuteľný a som schopný sa zaňho aj pobiť, ak by sa náhodou o ňom niekto nepekne vyjadril v mojej prítomnosti.

Neprekáža mi, že ma nepodporuje. Som presvedčený o tom, že ak by som zvíťazil, prišiel by mi k zvoleniu úprimne zablahoželať," zakončil svoju spoveď bratislavský rodák.

Zdá sa, že tak, ako v iných športových zväzoch na Slovensku, ani v tom tenisovom nepanujú najlepšie vzťahy.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Miloslav Mečíř #Igor Moška #Karol Kučera #Ján Krošlák #Slovenský tenisový zväz #Tibor Macko