Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Postavil sa pred súd. Becker mal pri bankrote zatajiť majetok

Bývalý špičkový nemecký tenista Boris Becker čelí 24 bodom obžaloby.

22.03.2022 10:00
Boris Becker. Foto:
Boris Becker v Londýne pred začiatkom súdneho procesu.
debata

Britskí prokurátori tvrdia, že Becker konal nečestne v roku 2017 po tom, čo vyhlásil bankrot. Podľa nich mal pred konkurznými správcami skryť alebo nevydať viacero položiek z majetku.

Prokurátorka Rebecca Chalkeyová uviedla, že medzi takéto aktíva patria aj tenisové trofeje. Medzi nimi napríklad tie za tituly vo Wimbledone 1985 a 1989, na Australian Open 1991 a 1996 či zlatá olympijská medaila z Barcelony 1992.

Becker je tiež obvinený zo zatajenia vyše milióna eur z predaja podielu v spoločnosti, ktorá v Nemecku predávala automobily značky Mercedes. Celkovo čelí 24 bodom obžaloby.

kolaz Čítajte viac Skvelá figúra aj bez tenisu. Kanadská hviezda chystá návrat

Údajne tiež nepriznal dve nehnuteľnosti a zatajil aj bankový úver vo výške 825-tisíc eur. Becker, ktorý bol po zaplatení kaucie vyšetrovaný na slobode, všetky obvinenia popiera.

„Rôznymi spôsobmi účinne skrýval alebo zneprístupnil majetok tým, ktorí sú zodpovední za jeho identifikáciu,“ povedala Chaulkeyová.

Očakáva sa, že súdny proces so šesťnásobným grandslamovým víťazom, ktorý počas kariéry zarobil vyše 25 miliónov dolárov, bude trvať niekoľko týždňov.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #súdny proces #Boris Becker