Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kyrgiosovi praskli nervy, od tragédie nebolo ďaleko

Španielsky tenista Rafael Nadal sa prebojoval už do semifinále dvojhry na turnaji ATP Masters 1000 v Indian Wells. Štvrtý nasadený hráč si v piatkovom štvrťfinále poradil s Austrálčanom Nickom Kyrgiosom v troch setoch 7:6 (0), 5:7 a 6:4.

18.03.2022 11:41
APTOPIX Indian Wells Tennis Kyrgios Foto: ,
Nick Kyrgios a jeho výbuch hnevu na turnaji v Indian Wells.
debata (13)

Nadal tak pokračuje v perfektnom štarte do sezóny, keď tento rok vyhral všetkých devätnásť zápasov vrátane 21. grandslamového titulu na Australian Open.

V semifinále nastúpi proti krajanovi Carlosovi Alcarazovi. Devätnásty nasadený hráč vyradil turnajovú dvanástku Camerona Norrieho z Veľkej Británie v dvoch setoch 6:4 a 6:3.

Nadal sa predstaví v semifinále kalifornského turnaja jedenástykrát. Vzájomnú bilanciu s Kyrgiosom vylepšil na 6:3, keď ho zdolal v predchádzajúcich troch dueloch.

Martina Navrátilová Čítajte viac Navrátilová sa zastala Rusov. Nemali by sa viac vyjadrovať proti Putinovi

"V kľúčových chvíľach som hral dobre. Hrať proti Nickovi je zložité, dokáže rýchlo zmeniť tempo výmeny a jeho prvé podanie je mimoriadne kvalitné. Podržalo ma podanie v treťom sete. Mal som problémy iba v jednom geme, kvalitne som returnoval.

V závere druhého setu som urobil niekoľko chýb, vedel som, že vstup do tretieho bude kľúčový. Snažil som sa o viac pohybu, skúsiť na súpera niečo nové. Fungovalo to. Tenis nie je len o tom dostať sa do pohody, musíte aj nájsť spôsob ako vyviesť z rovnováhy súpera," zhodnotil svoj úspech Nadal podľa oficiálnej stránky ATP.

Kyrgios sa predstavil vo štvrťfinále turnaja Masters premiérovo od roku 2017. Hráč číslo 132 rebríčka ATP sa medzi najlepšou osmičkou predstavil ako prvý držiteľ voľnej karty od roku 2002.

Tenisové hviezdy po rokoch... Spoznali by ste ich? Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
25, či 30 rokov je veľa aj málo. V živote...

"Prehra bolí. Naozaj som dnes cítil, že dokážem proti nemu prelomiť nepriaznivú sériu. Cítil som, že hrám dobre. Mali sme s trénerom plán a ten fungoval.

V prvom sete som viedol 5:4 a 30:15 a podával som. Doteraz neviem, ako som ten set prehral. Prehrávam si to v hlave neustále," krútil hlavou Kyrgios.

Austrálčan nezostal dlžný svojej povesti „enfant terrible“ mužského tenisu. PO poslednej loptičke zahodil od zlosti raketu, ktorá takmer zasiahla zberača loptičiek.

Pozrite si správanie Kyrgiosa po záverečnej loptičke:

13 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #raketa #Nick Kyrgios #Rafa Nadal