Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Preč s ruskou vlajkou. Najlepší tenista sveta poslal odkaz Putinovi

Na vojnu na Ukrajine reaguje celý svet. Prichádza s tvrdými sankciami pre Rusko, jednoznačne odsudzuje jeho útok na suseda. Výnimkou nie je ani športová sféra, ktorá Rusov obrala, o čo mohla.

05.03.2022 06:27
Daniil Medvedev Foto:
Daniil Medvedev.
debata (54)

Na ruskú inváziu zareagovala tento týždeň aj ATP – Asociácia tenisových profesionálov. Riadiaci orgán zakázal ruským hráčom súťažiť na turnajoch pod ich vlajkou.

Zdá sa, že s týmto rozhodnutím sa jednoznačne stotožnil aj Daniil Medvedev – od uplynulého pondelka nová svetová jednotka.

Mexiko Tenis ATP Acapulco 1. kolo Medvedev Čítajte viac Na trón zasadol ruský génius. V neľahkých časoch

Rus si zo svojho instagramového profilu odstránil ruskú vlajočku. Tú mal hráč, ktorý zosadil z postu svetovej jednotky Novaka Djokoviča, vo svojom popise.

„Sledovať, čo sa deje doma, nie je ľahké. Tým, že som tenista, chcem podporiť mier na celom svete. Hral som v toľkých krajinách… Nie je preto ľahké počúvať o vojne. Som za mier,“ vyhlásil Medvedev nedávno na turnaji v Mexiku.

Medvedev je 27. tenisovou jednotkou v tzv. open ére. Prvou po dlhých rokoch, ktorá o sebe nemôže povedať, že je súčasťou veľkej štvorky (Rafael Nadal, Novak Djokovič, Roger Federer, Andy Murray).

Daniil Medvedev Čítajte viac Nevrlosť voči Medvedevovi? Úplne normálne, schladil ho krajan

Rus preťal túto šnúru po neuveriteľných 6601 dňoch. Predtým na tróne sedel Američan Andy Roddick – naposledy 1. februára 2004.

Medvedev mal vtedy len sedem rokov.

Tenisové hviezdy po rokoch... Spoznali by ste ich? Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
25, či 30 rokov je veľa aj málo. V živote...

© Autorské práva vyhradené

54 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine #Daniil Medvedev