Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bola v top 20. Američanka dostala za doping stopku na 4 roky

Medzinárodná tenisová federácia rozhodla v piatok o udelení štvorročného dištancu pre americkú hráčku.

04.03.2022 18:03
Varvara Lepčenková Foto:
Varvara Lepčenková sa v tomto momente tešila.
debata (10)

Skúsená 35-ročná Varvara Lepčenková, ktorá reprezentovala USA aj na letnej olympiáde v Tokiu, mala pozitívny test po prehre v 1. kole turnaja v Budapešti v júli 2021.

Napriek tomu sa potom ešte objavila na troch podujatiach a na turnaji v Cherlestone dokonca vybojovala titul. V auguste jej potom bola dočasne pozastavená činnosť.

Daniil Medvedev Čítajte viac Medvedevovi sa nehrá ľahko. Svetová jednotka má k vojne jasný postoj

Lepčenkovej sa v posledných mesiacoch nepodarilo presvedčiť nezávislý tribunál o tom, že použitie zakázanej látky v jej tele bolo neúmyselné.

V odpovedi Lepchenkovej na úvodný brífing Medzinárodnej tenisovej federácie sa podľa rozsudku uvádzalo: „Pani Lepčenková chápe, že je zodpovedná za všetko, čo si dáva do tela, a nespochybňuje, že vo vzorke jej moču bola nájdená kyselina modafinilová.“

Andy Murray, Ivan Lendl Čítajte viac Do tretice všetko dobré? Tenista Murray sa opäť vracia k Lendlovi

Ak by sa Američanke podarilo dokázať neúmyselné užitie zakázanej látky, namiesto štyroch by dostala dvojročný trest. Takto sa bude môcť k tenisu vrátiť až v auguste 2025, keď bude mať 39 rokov.

Lepčenková zarobila počas kariéry vyše päť miliónov dolárov a v roku 2012 sa dostala na najvyššiu pozíciu vo svetovom rebríčku, keď bola na 19. mieste.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #tenis #varvara lepčenková