Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do tretice všetko dobré? Tenista Murray sa opäť vracia k Lendlovi

Má síce už 34 rokov, ale stále aj veľké ciele. Andymu Murraymu má späť na vrchol pomôcť muž, ktorý ho tam už raz dostal.

04.03.2022 13:54
Andy Murray, Ivan Lendl Foto: ,
Andy Murray (vľavo) a Ivan Lendl na archívnej snímke.
debata

Bývalý hráč číslo jeden a trojnásobný grandslamový šampión Andy Murray nečakane oznámil, že sa vracia k spolupráci s trénerom Ivanom Lendlom.

Američan s českými koreňmi pomohol Britovi vyhrať jeho prvý grandslamový titul na US Open 2012 aj k prvému triumfu vo Wimbledone o rok neskôr.

Následne sa cesty oboch rozišli a Murrayho trénerkou sa stala Amelie Mauresmová. Pod jej vedením však na veľké úspechy nenadviazal a tak v roku 2016 opäť spojil sily s Lendlom.

Rafael Nadal Čítajte viac Nezastaviteľný! Nadal vyhral turnaj v Acapulcu

Táto spolupráca mu priniesla najúspešnejší rok v kariére: získal druhý titul vo Wimbledone, zlato na olympiáde v Rio de Janeiro a zvíťazil aj na Turnaji majstrov. Ich úspešná spolupráca však trvala len do roku 2017.

Odvtedy je aj vinou zranení Murray len tieňom bývalej svetovej jednotky. Brit po vlaňajšej sezóne prepustil dlhoročného kouča Jamieho Delgada a na skúšku prijal Jana de Witta.

Marián Vajda Čítajte viac Koniec v ťažkých chvíľach. Vajda už nie je trénerom Djokoviča

No po neúspechu na Australian Open sa s ním rozišiel. Murray nedávno vysvetlil, že ešte má veľké ciele a verí, že môže byť omnoho lepším tenistom.

„Odkedy som sa vrátil po operácií, zaznamenal som víťazstvá nad Zverevom, Berrettinim, Hurkaczom a ďalšími hráčmi top 25,“ uviedol Murray.

Brit si je vedomý, že mu chýba konzistentnosť špičkových výkonov a verí, že s príchodom Ivana Lendla dokáže podávať kvalitné výkony na pravidelnejšej bá­ze.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Andy Murray #Ivan Lendl