Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odíďte z Ruska! Šarapovovej otec počúvol Navrátilovú a už sa neobzeral späť

Bola svetovou jednotkou, vyhrala päť grandslamových turnajov a vybojovala si striebornú olympijskú medailu. Maria Šarapovová sa nedávno v podcaste Never Stand Still vrátila k začiatkom svojej úspešnej kariéry.

03.03.2022 06:44
Maria Šarapovová, Martina Navrátilová Foto:
Maria Šarapovová a Martina Navrátilová na archívnej snímke.
debata (23)

Opísala aj momenty, keď v mladom veku spolu s otcom opustila Rusko, aby sa mohla venovať profesionálnemu tenisu.

"Keď sa obzriem späť na etapu života svojich rodičov, keď som bola malým dievčaťom, stále sa pozastavím nad tým, že museli urobiť také ťažké rozhodnutie.

Obaja vlastne pochádzajú z Bielorusku a kvôli výbuchu v Černobyle v čase, keď bola moja mama so mnou tehotná, sa presťahovali na Sibír. Tam som sa narodila," uviedla 34-ročná Šarapovová.

Maria Šarapovová Čítajte aj Oblečte ju do fľaše a stále bude krásna. Ruský pôvab nestráca lesk

Keď mala dva roky, presťahovali sa do Soči. „Počasie a životný štýl toho mesta nám oveľa viac vyhovovali a tam som začala hrať tenis,“ pokračuje.

Zdôraznila, že na jej ďalšie kroky mala výrazný vplyv legendárna Martina Navrátilová. Ako päťročná sa s ňou stretla v Moskve. Rodine dala 18-násobná grandslamová šampiónku radu, ktorá Šarapovovú priblížila k splneniu sna.

"Môjmu otcovi povedala, aby sme odišli z Ruska. Pomery pre športovca sú v Spojených štátoch, najmä na Floride, oveľa lepšie.

Môj otec sa nikdy neobzrel späť. Porozprával sa s mojom mamou, ktorá povedala, že v tom čase bol veľmi presvedčivý. Dôverovala mu a pre situáciu mala pochopenie," uviedla Šarapovová.

Maria Šarapovová Čítajte aj Boj s vranami, zametanie kurtu, túry s priateľom. Šarapovovej dôchodok je pestrý

Jej mama si uvedomovala, že ide o obrovskú šancu. Za manželom a dcérou neodletela hneď.

"S otcom sme odleteli na Floridu bez mamy a boli sme bez nej dva roky, pretože nemohla dostať víza. Pri spätnom pohľade si myslím, že toto sú roky, ktoré formujú váš príbeh.

Vašu predstavu o svete a o ľuďoch, ktorí sú pri vás, o remesle, s ktorým začínate v útlom veku.

A ja som mala také šťastie, že som sa do tohto športu, forhendov a bekhendov zamilovala," uzavrela tému víťazka 35 turnajov WTA vo dvojhre, ktorá sa rozlúčila s kariérou vo februári 2020.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
23 debata chyba
Viac na túto tému: #Maria Šarapovová #Martina Navrátilová