Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevrlosť voči Medvedevovi? Úplne normálne, schladil ho krajan

Po nedeľnom dramatickom finále Australian Open sa skloňuje nielen úžasný obrat Rafaela Nadala, ale aj pozápasové slová zdolaného Daniila Medvedeva.

02.02.2022 10:51
Daniil Medvedev Foto: ,
Daniil Medvedev.
debata (17)

Ten priznal, že zápas zničil jeho tenisové sny. Melbournské publikum obvinil z „neúctivosti“ a vyhlásil, že sa mu dostalo hrubého zaobchádzania len preto, že je Rus.

Ako sme informovali, na začiatku svojej pozápasovej tlačovej konferencie predniesol nečakaný monológ, ktorý opísal ako „príbeh mladého chlapca, ktorý sníval o veľkých veciach v tenise.“

Rafael Nadal Čítajte aj Medvedev? Najlepší zaočkovaný. Nadalova hrozba bola vraj v Srbsku

Ruský tenista uviedol, že ho zabolelo správanie sa fanúšikov, ktorí oslavovali jeho dvojchyby a otvorene fandili Nadalovi.

Aj na tieto slová reagoval Medvedevov Aslan Karacev. Pätnásty hráč sveta sa dokáže vcítiť do kože krajana a kolegu z daviscupové­ho tímu.

Zároveň však tvrdí, že Medvedev jednoducho nemôže očakávať takú podporu publika, aká sa dostala Španielovi, ktorý sa vrátil po dlhšom hernom výpadku. A nie hocijako.

Ruský tenista Aslan Karacev. Foto: SITA/AP, Andy Brownbill
Aslan Karacev Ruský tenista Aslan Karacev.

Medvedev vraj mohol predvídať, že priaznivci budú na strane súpera.

"Z môjho pohľadu je to úplne normálne. Nadal sa vrátil po šiestich mesiacoch, takže všetci fanúšikovia ho chceli podporiť.

Možno práve to bol moment, z ktorého bol Medvedev sklamaný. Cítil, že tlak naňho sa zvyšuje. Po istom čase však určite pochopí, že hral proti Rafaelovi Nadalovi.

V rovnakej situácii by sa ocitol, keby nastúpil proti Rogerovi Federerovi. Všetci ich milujú," uviedol minuloročný prekvapujúci semifinalista z Australian Open Karacev pre news9live.com.

Daniil Medvedev Čítajte rozhovor Vyťahané tričko, talent i lážo-plážo. Medvedev pripomína Mečířa

"Nie je pekné, keď niekto tlieska medzi prvým a druhým podaním. Chápem to, pretože sa to stáva aj mne. Ale nemôžete nič robiť.

Nemôžete povedať fanúšikom – no tak, povzbudzujte ma! Nedáva to zmysel," doplnil 28-ročný rodák z Vladikavkazu nielen na adresu hľadiska v Melbourne.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
17 debata chyba
Viac na túto tému: #Rafael Nadal #Daniil Medvedev #Aslan Karacev