Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medvedev si vylial srdce: Ste zaujatí voči Rusku. Chlapec dnes prestal snívať

Ruský tenista Daniil Medvedev mal po finále Australian Open, v ktorom podľahol Rafaelovi Nadalovi v piatich setoch, dojímavú tlačovú konferenciu.

30.01.2022 21:40
Daniil Medvedev Foto:
Sklamaný Daniil Medvedev.
debata (391)

Hneď v jej úvode odzneli veľmi silné slová, zhodli sa novinári, ktorí na nej priamo sedeli. Ešte predtým, ako mohli klásť otázky, si rodák z Moskvy nenechal ujsť príležitosť povedať, čo má na srdci.

A po emočne vypätom finále toho bolo naozaj veľa.

Medvedev priznal, že zápas zničil jeho tenisové sny. Melbournské publikum obvinil z „neúctivosti“ a vyhlásil, že sa mu dostalo hrubého zaobchádzania len preto, že je Rus.

Po tom, čo na začiatku svojej pozápasovej tlačovej konferencie predniesol nečakaný monológ, ktorý opísal ako „príbeh mladého chlapca, ktorý sníval o veľkých veciach v tenise“, sa reportéri k téme neustále vracali.

Medvedev hovoril o prvých rokoch kariéry ako o rôznych vrcholoch a pádoch. Až potom dal jasne najavo, že do zoznamu sklamaní zaradil aj svoje štvrté grandslamové finále. Zdôrazňuje však, že nejde o výsledok.

„Hovorím o niekoľkých momentoch, keď to dieťa prestalo snívať, a dnešok bol jedným z nich, a nebudem hovoriť prečo,“ povedal Medvedev.

Epické finále Australian Open Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Rafael Nadal a Daniil Medvedev po finále...

"Takže odo dneška hrám za seba, za svoju rodinu, za ľudí, ktorí mi veria, samozrejme za všetkých Rusov, pretože tam cítim veľkú podporu. Ak bude v Moskve pred Roland Garros alebo Wimbledonom turnaj na tvrdom povrchu, pôjdem tam, aj keby som mal vynechať nejaký grandslam.

„Dieťa prestalo snívať a to je všetko, to je môj príbeh, ďakujem, že ste ma vypočuli.“

Napriek tomu, že o svojom pôvodnom vyhlásení spočiatku nechcel debatovať, napokon ho rozšíril.

Medvedev uznal, že Nadal bol „fanomenálny“. Priznal tiež, že vlastný výkon si nevyčíta, dal vraj do toho všetko.

Jeho smútok súvisí s davom, ktorý ho rozrušil a rozčaroval. Je faktom, že publikum počas celého zápasu fandilo Nadalovi a treba tiež uznať, že voči Medvedevovi sa často správalo nekorektne. Vyrušovalo ho pri podaní, jeho dvojchybu odmenilo potleskom, čo sa v tenise nenosí.

Novak Djokovič, Rafael Nadal Čítajte viac Nemohol obhajovať, rival ho prekonal. Djokovič sa vyjadril k Australian Open

„Je to sklamanie. Je to neúctivé. Nie som si istý, či po tridsiatke budem chcieť hrať tenis. Samozrejme, záleží na tom, čo mi povedia ľudia okolo mňa, ale to dieťa, ktoré skutočne snívalo, už vo mne po dnešku nie je. Bude náročné pokračovať, keď to bude takto.“

Medvedev pripomenul, že v posledných sezónach čelil neraz veľkej trojke – Djokovičovi, Federerovi a Nadalovi.

„Vždy, keď som v týchto veľkých zápasoch vstúpil na kurt, naozaj som nevidel veľa ľudí, ktorí by chceli, aby som vyhral. Dnešok však bol vrcholom hory. Myslím si, že národnosť hrá kľúčovú úlohu. Vidím, že keď hrám proti niekomu z inej krajiny, ľudia idú za ním a nie za Rusom.“

391 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniil Medvedev #Australian Open 2O22