Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tsitsipas sa prebojoval do top štvorky, vyzve Medvedeva

Grécky tenista Stefanos Tsitsipas sa tretíkrát v kariére prebojoval do semifinále dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

26.01.2022 09:20
Austrália Australian Open Tenis Tsitsipas Foto: ,
Grécky tenista Stefanos Tsitsipas sedí na lavičke počas prerušenia zápasu kvôli dažďu vo štvrťfinále mužskej dvojhry proti Talianovi Jannikovi Sinnerovi.
debata (2)

Štvrtý nasadený hráč si v stredu poradil s jedenástkou „pavúka“, Jannikom Sinnerom z Talianska hladko 6:3, 6:4, 6:2. V boji o finále nastúpi proti Rusovi Daniilovi Medvedevovi, ktorý zdolal Felixa Augera-Aliassimea z Kanady.

V záverečnom sete poslal mladý Kanaďan svojho súpera na koňa dvoma dvojchybami v tretej hre. Medvedev brejk potvrdil a viedol 3:1. Auger-Aliassime potreboval po ďalšej hre krátke ošetrenie pravého členka, no na ja jeho výkone to nebolo cítiť.

V dlhom ôsmom geme sa dostal k brejku, ale Medvedev ho odvrátil a podarilo sa mu to dvakrát aj v rozhodujúcom desiatom. Na rozdiel od svojho súpera využil hneď prvý mečbal v zápase a postúpil do semifinále.

Austrália Tenis Australian Open Swiateková Čítajte viac Collinsová a Swiateková postúpili do semifinále dvojhry

Medvedev má šancu zopakovať vlaňajšiu účasť vo finále, v ktorom podľahol Novakovi Djokovičovi. Srb tento rok nemohol štartovať, keďže nie je očkovaný, austrálske úrady mu neschválili výnimku a po niekoľkodňovom pobyte v karanténe v Austrálii a súdoch mu zrušili vízum. Medvedev je najvyššie nasadený zo zostávajúcej štvorice a môže zabojovať o svoj druhý Grand Slam po triumfe na vlaňajšom US Open. Auger-Aliassime bojoval ako deviatka „pavúka“ o svoju druhú semifinálovú účasť na turnajoch veľkej štvorky.

Vlani ho v boji o finále na US Open vyradil práve Medvedev po hladšom priebehu 6:4, 7:5, 6:2. Dvadsaťpäťročný Rus upravil po stredajšom triumfe vzájomnú bilanciu na 4:0 a len druhýkrát v kariére dokázal otočiť duel z 0:2 na sety.

Prvý set úvodného zápasu dňa sa lámal v druhom geme, v ktorom sa Tsitsipasovi podarilo brejknúť súpera, a následne sa na svojom podaní ujal vedenia 3:0. Náskok už z rúk nepustil a dejstvo dopodával do víťazného konca.

novak djokovič Čítajte viac Djokoviča za to vyhodili. Prečo pravidlá neplatia pre všetkých?

Druhá sada mala podobný priebeh, Sinner stratil servis v treťom geme, náskok súpera už nedokázal zmazať a prehral 4:6. Tretí set bol ešte jednoznačnejší, finalista vlaňajšieho Roland Garros prelomil podanie Taliana v tretej i piatej hre a na vlastnom servise premenil hneď úvodný mečbal.

"Pomohli mi pokora, uvedomoval som si, že nastupujem proti výbornému hráčovi. Sústredil som sa na moje silné stránky, využil som moju taktiku.

Vždy si užívam podporu publika na centrálnom dvorci," povedal vo vysielaní Eurosportu 23-ročný Grék, ktorého nerozhodili ani krátka dažďová prestávka a zatiahnutie strechy.

***muži – dvojhra – štvrťfinále:** Stefanos Tsitsipas (Gréc.-4) – Jannik Sinner (Tal.-11) 6:3, 6:4, 6:2

2 debata chyba
Viac na túto tému: #tenis #Australian Open #Melbourne #Stefanos Tsitsipas