Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halepová končí. Si môj vzor, odkázala jej francúzska premožiteľka

Americká tenistka Danielle Collinsová sa prebojovala do štvrťfinále dvojhry na grandslamovom Australian Open.

24.01.2022 08:26 , aktualizované: 14:39
Simona Halepová Foto: ,
Rumunská tenistka Simona Halepová v zápase s Francúzkou Alize Cornetovou.
debata

Melbournska semifinalistka z roku 2019 vyradila v osemfinále v pozícii turnajovej dvadsaťsedmičky nasadenú devätnástku Belgičanku Elise Mertensovú po takmer trojhodinovej trojsetovej bitke 4:6, 6:4, 6:4.

Collinsovej ďalšou súperkou bude Francúzka Alize Cornetová, ktorá zdolala štrnástu nasadenú finalistku z roku 2018 Rumunku Simonu Halepovú 6:4, 3:6, 6:4.

"Bolo to fyzicky veľmi náročné. V 3. kole singla som absolvovala dvaapolhodinový zápas a následne aj štvorhru. Na kurte som dokopy strávila päť hodín a nebolo ľahké zregenerovať.

Chvíľu trvalo, kým som sa dnes dostala do tempa, no postupne som sa rozohrala ku kvalitnému výkonu. Zlepšila som technické detaily a najmä servis," uviedla Colinsová pre akreditované médiá.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Cornetová postúpila na 63. pokus do vytúženého grandslamového štvrťfinále. Dokázala sa vyrovnať s horúčavou i húževnatou súperkou.

"Je to skvelý pocit, splnil sa mi sen. Dnes bolo na kurte brutálne teplo, po 30 minútach z nás lialo ako z krhly a to sme ešte na kurte strávili ďalšie dve hodiny.

Simona je môj vzor, je to veľká bojovníčka," povedala v pozápasovom rozhovore Francúzka, ktorá v 2. kole vyradila tretiu nasadenú Španielku Garbine Muguruzovú.

Medzi elitnou osmičkou nebude chýbať ani siedma nasadená Poľka Iga Swiateková. Šampiónka Roland Garros z roku 2020 zvíťazila nad Rumunkou Soranou Cirsteovou 5:7, 6:3, 6:3.

Vo štvrťfinále ju čaká Estónka Kaia Kanepiová, ktorá prekvapujúco vyradila druhú nasadenú Bielorusku Arinu Sobolenkovú 5:7, 6:2, 10:7. V treťom dejstve síce nevyužila za stavu 5:4 štyri mečbaly, no v rozhodujúcom supertajbrejku slávila úspech.

ženy – dvojhra – osemfinále:
Kaia Nanepiová (Est.) – Arina Sobolenková (Biel.-2) 5:7, 6:2, 10:7, Iga Swiateková (Poľ.-7) – Sorana Cirsteová (Rum.) 5:7, 6:3, 6:3, Alize Cornetová (Fr.) – Simona Halepová (Rum.-14) 6:4, 3:6, 6:4, Danielle Collinsová (USA-27) – Elise Mertensová (Belg.-19) 4:6, 6:4, 6:4

Tenisové hviezdy po rokoch... Spoznali by ste ich? Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
25, či 30 rokov je veľa aj málo. V živote...
debata chyba
Viac na túto tému: #Alizé Cornetová #Simona Halepová #Australian Open 2022