Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Djokoviča opäť odviedli do "neslávneho" hotela. Súd rozhodne v noci

Srbský tenista Novak Djokovič, ktorý priletel do Austrálie obhájiť titul na grandslamovom Australian Open, je znova v tamojšom detenčnom zariadení, oznámili dnes agentúry AFP jeho advokáti.

15.01.2022 06:50
Novak Djokovič Foto: ,
Novak Djokovič.
debata (66)

Austrálska vláda sa obáva, že prítomnosť hráča, ktorý nie je očkovaný proti covidu-19, môže v krajine podporiť antivaxerské nálady.

Dve dodávky opustili kanceláriu jeho právnikov okolo tretej hodiny popoludní miestneho času.

Austrálsky federálny súd rozhodol, že vypočutie vo veci Djokovičovho prípadu bude v nedeľu o 9:30 austrálskeho času, teda o pol dvanástej v noci SEČ.

Novak Djokovič Čítajte viac Minister zrušil Djokovičove víza, Srb sa odvolal voči deportácii

Djokovičovi v Austrálii druhýkrát zrušili vízum a miesto pokusu o získanie desiateho titulu na Australian Open by mal odcestovať. Srbský hráč sa obrátil na súd. O tenistovom štarte na turnaji tak bude jasno až deň pred jeho zahájením.

Zástupca austrálskej vlády v piatok pri vypočutí pred sudcom naznačil, že tridsaťštyriročný hráč nebude deportovaný skôr, ako súd definitívne rozhodne o jeho žiadosti o zablokovanie deportácie. Dodal ale, že Djokovič by mal na rozhodnutie súdu počkať v detenčnom zariadení.

pjimage Čítajte viac Na Djokoviča reagoval aj šéf Pfizeru. Jeho slová prekvapia

V rovnakom hoteli strávila pár nocí aj česká deblistka Renata Voráčová, ktorá rovnako ako Djokovič dostala výnimku z očkovania na základe prekonaného covidu a po týždni voľného pohybu bola zadržaná. Vzhľadom na neistotu, či by bol jej prípad včas vyriešený, z Melbourne odletela a už je doma v Česku.

66 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open 2022