Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráči majú Novaka najradšej. Boja sa však ozvať, nechcú problémy

Ich kariéry sa postupne míňali. Keď Dominik Hrbatý pomaly končil, Novak Djokovič sa chystal na to najlepšie. Napriek tomu sa poznajú. Napokon, spája ich aj Marián Vajda. Pri Hrbatom ako tréner začínal, so srbskou hviezdou potom dosiahol veľké veci.

12.01.2022 19:08
Dominik Hrbatý Foto:
Dominik Hrbatý a Novak Djokovič pred zápasom Davisovho pohára v septembri 2008.
debata (68)

Aký je Djokovič?

Veľmi priateľský a zábavný. S Novakom mám najlepšie skúsenosti. V jeho prítomnosti sa človek cíti len dobre. Mimochodom, z veľkej trojky je najpopulárnejší. Keď si hráči mali spomedzi seba vyberať niekoho, kto ich bude zastupovať, dostal suverénne najviac hlasov.

Čím si to vysvetľujete?

Lebo pre ostatných urobil vždy najviac. Keď sa treba niekoho zastať, stojí vždy v prvej línii. Ostatní to vidia.

Novak Djokovič Čítajte viac Nevyhoďte ho, nie je to vrah, vyzýva Djokovičova mama. Kučera hovorí o facke

Ale fanúšikovia nie…

To je niečo iné. V prvom rade – Djokovič sa na scéne objavil ako posledný. Federer s Nadalom tu boli skôr. Svet bol rozdelený na Federerovcov a Nadalovcov a zrazu tu prišiel niekto, kto ich začal porážať a postupne dobiehať. Bral im tituly, ale nie fanúšikov. Teda len zopár. Navyše, je z východnej Európy, a to je tiež mierny hendikep.

Preto má vari pošramotený imidž?

V dnešnej politicko-korektnej dobre hovorí veci na rovinu. Aj také, ktoré sú často nekonformné. Idú proti prúdu a mnohým sa nepáčia. Federer s Nadal sú iní, vedia hovoriť pekne a ak si náhodou myslia niečo iné, tak to radšej nepovedia. Novak je niečo ako mix Johna McEnroea s Yannickom Noahom. Rebel i šoumen.

Môže sa jeho pozícia ešte zmeniť?

Johna kedysi celý svet neznášal. A dnes je aj tak pre všetkých žijúcou legendou. Ľudia zabúdajú, o pár rokov sa na všetko budú pozerať inak a Djokovič bude pre nich hrdinom. A možno to nebude ani dlho trvať. Ak vyhrá 21. grandslam, veľa ľudí uzná, že je najlepší.

Austrália Tenis Djokovič situácia súd výhra tréning Čítajte viac Na očkovanie sa nepýtajte! Novinár odtajnil detaily z interview s Djokovičom

Tvrdíte, že medzi protihráčmi je populárny, ale dnes sa ho v Austrálii mnohí nezastávajú…

To je pravda. Nie každý je ako Sergej Stachovskij, Nick Kyrgios či Američania (Sandgren, Opelka a Isner, pozn. red.), ktorí sa neboja…

A ostatní sa vari boja?

Nechcú si robiť zbytočné problémy. S tými vstupnými formulármi do Austrálie je to tak: u 95 percent z nich by ste niečo našli. Nikto neuvádza, kde sa nachádzal počas uplynulých 14 dní, každý napíše len miesto odchodu a hotovo.

Bola by to zbytočná komplikácia, ešte by niekto náhodou vyšetroval, či a ktorý región je čierny a kde je veľa nakazených. Mohlo by sa stať, že niekoho by potom šupli do karantény. Navyše, ide tu o veľké peniaze.

Ako to?

V Austrálii sa rozdáva obrovský balík, pre nejedného hráča to môže byť prvá aj posledná príležitosť byť na grandslame. Tam sa môžu zahojiť na celý rok. Inde to nie je také jednoduché. Tenisti chcú mať pokoj, nepotrebujú, aby ich naháňali úradníci alebo novinári. Radšej sa sústredia na tenis a Novakovi vyjadria podporu v esemeske. Určite ich dostal mnoho. Keby som bol na ich mieste, tiež zrejme zvážim verejnú podporu. Možno by som sa ozval až po turnaji.

Pošlú Djokoviča podľa vás domov?

Nemyslím si to. Po súdnom rozhodnutí asi nie. Napokon, nejaká malá nezrovnalosť v papieroch je predsa len nepodstatná.

Novak Djokovič Čítajte viac Austrália tápe, Djokovič trénuje za zamknutými dverami. Odhalil ho dron

On sa však priznal k obchádzaniu covidových pravidiel doma v Srbsku…

A to je vec Srbska, nie austrálskych zákonov. Navyše, v lete som strávil dva týždne v Bosne – v srbskej časti. Oni tam naozaj nič neriešia, koronavírus akoby pre nich neexistoval.

Na druhej strane tu máme zasa Melbourne s najdlhším lockdownom na svete. Toto je zrážka dvoch svetov a jeden nedokáže pochopiť ten druhý. Aj preto je okolo toho toľko politického napätia. Dúfam však, že Novaka na Australian Open pustia.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

68 debata chyba
Viac na túto tému: #Dominik Hrbatý #Novak Djokovič #Australian Open 2022