Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nevyhoďte ho, nie je to vrah, vyzýva Djokovičova mama. Kučera hovorí o facke

Matka Novaka Djokoviča Dijana verejne vyzvala austrálsku vládu, aby jej syna nevyhostila z Austrálie.

12.01.2022 15:16
Novak Djokovič Foto: ,
Prepáč, Novak, naša vláda je hanbou, píše sa na transparente v Melbourne pri Djokovičovom podporovateľovi so srbskou vlajkou.
debata (98)

Srbský tenista a obhajca titulu na Australian Open síce v krajine uspel na súde v odvolaní proti odobratiu víz, no stále ešte nemusí v prvom grandslamovom turnaji sezóny nastúpiť.

Vízum mu ešte môže odobrať austrálsky minister imigrácie Alex Hawke. Ten má právomoc mu ho opätovne zrušiť a v súčasnosti zvažuje celú záležitosť.

„Nerozumiem tomu, ako môže takéto rozhodnutie stáť na jednom mužovi. Nevyhoďte ho. Nie je to politik, ale tenista. Nie je to vrah, nie je to kriminálnik,“ prízvukovala Dijana Djokovičová, ktorú citovala agentúra DPA.

Novak Djokovič Čítajte viac Vedel, že je pozitívny, no išiel na rozhovor. Djokovič verejne priznal chyby

Kučerov pohľad je jasný

Dianie okolo Djokoviča a zároveň jeho postoj k očkovaniu sú fackou pre tých, ktorí k podmienkam účasti na turnaji Australian Open pristúpili zodpovedne. Uviedol to splnomocnenec vlády SR pre šport Karol Kučera.

„Je to facka pre tých, ktorí sa dlho dopredu komunikovanú podmienku očkovania snažili splniť,“ odpovedal bývalý tenista na novinársku otázku v rámci brífingu, na ktorom predstavoval nové opatrenia pre šport.

XXX Čítajte viac Austrálski novinári? Zabudli na kameru a vulgárne dourážali Djokoviča

Kučera si myslí, že Djokovičova situácia môže vyvolávať pocit, že „niektorí si vedia vybaviť výnimky“.

„Z môjho pohľadu by bolo lepšie, ak by aj samotný išiel príkladom a dal sa zaočkovať, bol by príkladom aj pre ostatných športovcov.“

98 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open #Dijana Djokovičová