Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Usvedčil L'Equipe Djokoviča z klamstva? Proces so Srbom bude verejný

Kauza Novak Djokovič vs. Austrália sa blíži k svojmu koncu. Rozhodne o nej súd o polnoci nášho času. Proces so svetovou jednotkou sa bude streamovať.

09.01.2022 12:16
Novak Djokovič Foto:
Novak Djokovič na zápase basketbalovej Euroligy v Belehrade 14. decembra minulého roka.
debata (169)

Niet hodiny, ktorá by v najsledovanejšej (ne)tenisovej story nepriniesla nejakú novú informáciu. S pribúdajúcim časom sa však zdá, že šanca svetovej jednotky hrať na Australian Open sa neustále zmenšuje.

A to aj napriek tomu, že do Austrálie odcestoval v dobre viere – v domnení, že mu bola udelená výnimka na vakcínu a bude môcť hrať.

Novak Djokovič Čítajte viac Výnimka pre Djokoviča? Nedávno prekonal covid, tvrdia právnici

Podľa uniknutých správ právnici 34-ročného Srba predložili pred súdom ako dôkaz na udelenie výnimky jeho pozitívny PCR test zo 16 decembra 2021.

Srbské médiá špekulujú, že nakaziť sa mohol dva dni predtým na zápase basketbalovej Euroligy medzi Crvenou Zvezdou a Barcelonou.

Sociálne siete vzápätí zaplavili fotografie, na ktorých sa svetová hviezda 17. decembra bez rúška fotila na jednej z PR akcií s malými deťmi v Belehrade.

Srbsko, Novak Djokovič Čítajte viac Pochybnosti o pozitívnom teste. Djokovič bol deň po ňom na akcii s deťmi

Ďalší dielik do mozaiky pochybností potom pridal francúzsky L'Equipe, ktorý zverejnil fotografiu z 18. decembra. Djokovič na nej pózuje s trofejou „Šampióna šampiónov“ za rok 2021. To všetko opäť v Belehrade. A opäť bez rúška.

Djokovičovo vysvetlenie môže byť jediné: ak Srb absolvoval test 16. 12., výsledky mohol mať k dispozícii neskôr. Ďalšia jeho fotografia na verejnosti je totiž až z 25. 12. – teda desať dní po absolvovaní testu.

Novaka Djokoviča podporujú v Belehrade stovky ľudí Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Transparent s nápisom Smrť fašizmu v Belehrade,...

Podľa správ austrálskych médií však mohli tenisti žiadať o výnimku najneskôr 10. decembra, ako je teda možné, že Djokovič ju dostal až na konci mesiaca, pár dní pred odletom do Austrálie?

Ako je možné, že ju dostala aj česká tenistka Voráčková, ktorá covid prekonala tesne pred Vianocami? Ako je možné, že skúsená deblistka odohrala v Melbourne jeden zápas a po týždni ju poslali domov?

Djokovičov prípad je extrémne zamotaný. Niet toho, kto by nemal maslo na hlave.

Novak Djokovič Čítajte viac Pripadá si ako vo väzení. Češka opísala praktiky v hoteli, kde je aj Djokovič

"Novak Djokovič, možno najslávnejší športovec planéty, je tu, aby obhájil svoj titul. Prílet mu schválil Tennis Australia, vláda štátu Viktória i samotný premiér.

Dodržiaval naše pravidlá. Ak bude deportovaný, naša povesť ako veľkého športového národa už nemusí byť nikdy rovnaká," napísal na twitteri niekdajší šéf Australian Open Paul McNamee.

Priaznivci Djokoviča zatiaľ naďalej protestujú pred hotelom, v ktorom je ubytovaný.

Srbská premiérka Ana Brnabičová medzitým zabezpečila, že dostáva bezlepkovú stravu a pomôcky na cvičenie. To všetko po tom, čo Voráčová opísala podmienky v hoteli ako „ako vo väzení“.

Danglár, 7. 1. 2022 Čítajte viac NÁZOR: Djokovič nie je obeť, ale takéto zaobchádzanie mu nepatrí
169 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open 2022