Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvé slová z karanténneho hotela. Djokovič poslal polnočný odkaz

Bez ohľadu na meno osoby a jej mieru pochybenia v prípade zrušených víz pre Novaka Djokoviča pri vstupe do Austrálie je isté, že namiesto oslavy srbských pravoslávnych Vianoc musí najlepší svetový tenista tráviť tieto dni v karanténnom hoteli pre migrantov na predmestí Melbourne.

07.01.2022 19:24
Novak Djokovič Foto: ,
Priaznivci Novaka Djokoviča protestujú so sviečkami pred budovou zariadenia pre imigrantov, v ktorom nachádza hviezdny Srb.
debata (26)

O polnoci z piatka na sobotu tamojšieho času poslal hviezdny Srb prvé slová z tohto miesta, ktoré zverejnil na instagrame. Po vianočnom pozdrave s obrázkom nasledoval príspevok, v ktorom napísal:

„Ďakujem svojej rodine, Srbsku a všetkým dobrým ľuďom na svete za ich pretrvávajúcu podporu. Cítim ju a som za to veľmi vďačný.“

Fanúšikom Djokoviča sa na sociálnej sieti prihovorila aj jeho manželka.

Novak Djokovič Čítajte viac Vajda je šokovaný, Djokoviča povzbudil. Ide o politický ťah, nepochybuje

„Ďakujem všetkým za prejavy lásky a súcitu k môjmu manželovi. Sama potrebujem zhlboka dýchať, aby som v tejto ťažkej chvíli našla vďačnosť a pochopenie pre to všetko, čo sa momentálne deje,“ napísala Jelena Djokovičová.

Djokovič strávil v zariadení aj tzv. Veľké povečerie, čo je najväčší pravoslávny sviatok.

O stretnutie s 34-ročným Belehradčanom v karanténnom hoteli požiadal kňaz zo Srbskej pravoslávnej cirkvi Najsvätejšej Trojice v Melbourne.

Aspoň na chvíľu tak chcel, aby zažil ducha domácich pravoslávnych Vianoc.

„Naše Vianoce sú bohaté na mnohé zvyky a tradície, preto je dôležité, aby ho navštívil kňaz,“ povedal dekan spomenutej cirkvi Milorad Locard.

Danglár, 7. 1. 2022 Čítajte viac NÁZOR: Djokovič nie je obeť, ale takéto zaobchádzanie mu nepatrí

„Všetko, čím si Novak v týchto dňoch prechádza, je otrasné a v normálnej spoločnosti nemysliteľné. Namiesto toho, aby si na chvíľu užil Vianoce, ho zadržali a odopierajú mu základné práva,“ dodal kňaz.

Ostro sledovaná kauza mužskej svetovej jednotky sa dotkla aj srbskej komunity v Austrálii. Pred hotelom Park v melbournskej štvrti Carlton sa zišli desiatky priaznivcov skvelého tenistu s vlajkami a transparentmi na podporu 9-násobného šampióna Australian Open.

Pozrite si fotogalériu:

Podpora Novaka Djokoviča pri karanténnom hoteli Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Priaznivci Novaka Djokoviča protestujú pred...

Pridali sa k nim aj obhajcovia ľudských práv, aby upozornili na zlé zaobchádzanie s dlhodobo zadržiavanými ľuďmi, ktorí bojujú za svoje práva aj v súvislosti s pandémiou koronavírusu vo svete.

Djokovič cestoval do Austrálie napriek tomu, že sa nenechal zaočkovať proti koronavírusu, hoci na to bol vopred upozornený, že je to podmienka účasti na Australian Open 2022.

Srbsko Austrália tenis Open Djokovič vízum zrušenie súd Čítajte viac Chceli ho ponížiť! Nemá sa ani kde umyť, hnevá sa Djokovičov otec

Dve nezávislé lekárske komisie mu totiž schválili zdravotnú výnimku pre účasť, ktorá mala podľa srbských médií vychádzať z jeho dlhotrvajúcich problémov s celiakou.

Napriek tomu mu po prílete zrušili platnosť víz a o prípadnú účasť v Melbourne Parku ešte zabojuje v pondelok na súde.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
26 debata chyba
Viac na túto tému: #Novak Djokovič #Australian Open 2022